Croissant semlor med mandelcreme og hindbærmarmelade – den nemme version, hvor du kan købe nogle lækre croissanter og trylle dem om til lækre croissant semlor. Fyld de købte croissanter med en ristet mandelcreme, en syrlig hindbærmarmelade og konditorcreme – så har du en hurtig og virkelig lækker omgang croissant semlor.
I har måske fulgt med i mit lille croissant eventyr på instagram? Hvis ja, så ved i også at jeg elsker at bage mine egne croissanter, hvilket resulterede i en opskrift på hjemmebagte croissant semlor her til fastelavn.
Men for at være helt ærlig – så forstår jeg godt jer, der måske synes at det er lidt et uoverskueligt projekt selv at bage croissanter. Og derfor har jeg nu lavet en guide og opskrift til jer, der gerne vil servere lækre croissant semlor til fastelavn uden selv at skulle bruge flere dage på at rulle wienerdej.
Her kan i bruge jeres favorit croissanter fra jeres lokale croissant-bager og fylde dem med en masser lækkert fyld. Hvor meget du gør ud af fyldet er egentlig også op til dig. Jeg har lavet hindbærmarmelade fra bunden, men du kan også sagtens købe en god hindbær- eller solbærmarmelade og fylde i dine croissanter. Jeg har også lavet en konditorcreme til fastelavnsbollerne, men hvis du vil lave den helt nemme løsning kan du også blot piske en flødeskum. Gør hvad du har overskud til og hvad du selv synes smager bedst. Men husk lige mandelcremen med de ristede mandler – den kan altså ikke undværes.
Jeg har også lavet en lille videoguide til de her nemme croissant semlor både på IGTV og lige her på min youtube, hvor i kan se hvordan i fylder de her croissant semlor. Og så kan i jo også lige få jer et lille grin over, hvor uelegant jeg er til at spise de færdige croissant semlor.
Rigtig god fornøjelse og god fastelavn til jer alle.
Søde kram, Pilen <3
Prøv også mine croissant semlor med mandelremonce og chokolade, hvor croissanterne bages fra bunden.
Croissant semlor med mandelcreme og hindbærmarmelade
Ingredienser
Mandelcreme
- 150 g marcipan
- 100-110 g piskefløde
- korn af 1/2 vaniljestang
- 25 g flormelis
- 75 g ristede mandler (hvis de ikke er ristede i forvejen, så rist mandlerne 4-5 min ved 200 grader traditonel ovn)
Hindbærmarmelade
- 200 g frosne hindbær
- 1/2 citron, saften heraf
- 100 g sukker
- 2/3 tsk rød melatin
- 1/2 spsk sukker
Konditorcreme
- 3 æggeblommer
- 50 g sukker
- 1 vaniljestang
- 30 g maizena
- 3 dl sødmælk
- 2,5 dl piskefløde
Øvrige ingredienser
- 4 croissanter (gerne nogle gode friske croissanter)
- flormelis til pynt
Sådan gør du
Hindbærmarmelade
- Kom hindbær, citronsaft og sukker i en stor gryde og bring det i kog. Lad det småkoge ved medium varme i 7-8 min.
- Bland rød melatin + den halve spsk sukker og rør det i marmeladen under omrøring mens det stadig koger. Kog marmeladen igennem i yderligere 2 min.
- Hæld marmeladen på skoldede glas og lad den køle helt af.
Mandelcreme
- Hak de ristede mandler groft i en minihakker – der må gerne være lidt struktur i mandlerne så det giver noget crunch.
- Ælt marcipanen med flormelis, vaniljekorn fra den halve vaniljestang og lidt af fløden. Tilsæt mere fløde lidt af gangen til du får en sprøjtbar konsistens. Mandelcremen skal være til at sprøjte men ikke decideret flydende. Du kan justere undervejs til en passende konsistens, så hold igen med fløden så den ikke bliver for tynd.
- Tilsæt de ristede og hakkede mandler og rør det godt sammen. Juster igen med fløde og kom det i en sprøjtepose med en rund tylle. Opbevar på køl indtil brug.
- Tag gerne mandelcremen ud af køleskabet 20-30 minutter før den skal bruges, da den ellers godt kan være lidt stiv at sprøjte.
Konditorcreme
- OBS: lav gerne vaniljecremen dagen før eller senest 3 timer før du skal lave konditorcremen.
- Varm mælk (gem ca 1/2 dl) og vaniljekorn og vaniljestangen op i en gryde til lige før kogepunktet.
- Pisk sukker, æggeblommer og maizena i en skål. Tilsæt den sidste 1/2 dl mælk og pisk med.
- Hæld forsigtigt mælken ned til æggeblandingen mens der piskes. Når alt mælken er tilsat hældes det hele tilbage i gryden og det varmes op ved medium varme under konstant omrøring. Bliv ved med at røre indtil cremen tykner.
- Lad cremen koge igennem et par minutter – det er vigtigt at den koger godt igennem mens du pisker, så den ikke får en melet smag.
- Tag cremen af varmen og hæld den i en flad skål. Dæk hurtigt cremen med film helt tæt ned til cremen så der ikke dannes skind eller kondens. Sæt cremen på køl i minimum 3 timer så den er helt kold.
- Pisk den kolde vaniljecreme igennem , så den bliver helt glat – det kan godt tager lidt tid, men have tålmodighed. Det er ikke lækkert med klumper i vaniljecremen så den skal piskes godt.
- Pisk fløden til fast flødeskum og vend det af et par omgange i vaniljecremen.
- Kom konditorcremen i en sprøjtepose med stjernetylle.
Samling
- Skær toppen af croissanterne.
- Sprøjt mandelcreme på bunden og spred det lidt ud med en ske så der kommer en lille fordybning til marmeladen.
- Kom 1 spsk marmelade ovenpå mandelcremen.
- Sprøjt konditorcreme over marmelade og mandelcreme.
- Kom toppen af croissanten på og drys med flormelis.
- Server gerne dine croissant semlor mens de er frisklavede.