Kanelkage med kaffeglasur

kanelkage
Kanelkage med kaffeglasur – den perfekte kollegakage eller kage til at dele ud i skolen. Kagen er virkelig nem at røre sammen og smager virkelig godt både friskbagt og dagen efter. Kanelkagen er lækker saftig og helt perfekt krydret med kanel, lidt kardemomme og en skøn kaffeglasur på toppen.

Min version af kanelkagen er helt klassisk – i hvert fald næsten. Jeg bruger altid en blanding af almindelig kanel og ægte kanel, samt lidt kardemomme for at få en ekstra krydret smag, hvilken jeg virkelig synes klæder kagen godt. Du kan sagtens undlade både kardemomme og ægte kanel og køre den helt traditionel med klassisk kanel, hvis du ikke kan skaffe den anden variant.

Jeg bager min kanelkage med tykmælk i dejen, hvilket giver en virkelig smovset og saftig kage med en fugtig krumme. For tør kanelkage er altså no-go, hvis du spørger mig. Kagen er også testet med kærnemælk og det fungerer også rigtig godt. Brug det du har i køleskabet <3

Jeg bruger en kvadratisk 22*22 cm bageform – du kan sagtens bage i en aflang bradepande, hvis du ganger portionen med halvanden. Husk at forlænge bagetiden, hvis du bager i en større form.

Rigtig god bagelyst – søde kram, Pilen <3

Herhjemme var vi ikke helt enige om mængden af glasur – jeg synes den er helt perfekt, da man også kan smager kagen. Men altså, hvis du rigtig glasurglad kan du sagtens lave en lidt større portion glasur.

kaffeglasur
kanelkage

Kanelkage med kaffeglasur

Klassisk kanelkage med kaffeglasur – en saftig og virkelig lækker kage der holder sig god i flere dage. Den perfekte kollegakage.

Ingredienser
  

Kanelkage

  • 130 g smør
  • 130 g sukker
  • 115 g brun farin
  • 325 g tykmælk (eller kærnemælk)
  • 250 g hvedemel
  • 2 tsk kanel
  • 1 tsk ægte kanel (kan erstattes med alm kanel, men giver en virkelig lækker og mere krydret smag)
  • 1/2 tsk stødt kardemomme
  • 1,5 tsk natron
  • 1 nip flagesalt

Kaffeglasur

  • 170 g flormelis
  • 30 g blødt og stuetempereret smør
  • 9 g kakaopulver
  • 2-3 spsk stuetempereret stærk kaffe

Sådan gør du
 

Kanelkage

  • Smelt smørret og stil det til side.
  • Bland sukker, brun farin og det smeltede smør i en stor skål. Tilsæt ca 2/3 af tykmælken og pisk det hurtigt sammen til en homogen blanding.
  • Bland de tørre ingredienser og sigt dem i den våde blanding. Pisk det hele godt sammen så der ikke er klumper. Rør til sidst den sidste del tykmælk i.
  • Hæld kagedejen i en kvadratisk form på ca 22*22 cm med bagepapir.
  • Bag kagen ved 200 alm ovn i 25-30 min. Tjek med en pind at kagen er færdigbagt – den må ikke være rå, men skal kun lige have sat sig, så der er fugtige krummer på pinden.
  • Lad kagen køle helt af inden du kommer glasur på.

Kaffeglasur

  • Bland flormelis og kakaopulver i en skål.
  • Tilsæt det bløde smør og 2 spsk kaffe. Rør det godt sammen med en dejskraber men pas på at du ikke pisker, da glasuren så vil skille. Tilsæt evt den sidste spsk kaffe hvis glasuren er for tyk. Glasuren skal gerne have konsistens som en bløæd frosting, så den nemt kan smøres på kagen uden af flyde ud.
  • Fordel kaffeglasuren på kagen og drys evt med lidt flagesalt.
kanelkage

Prøv også min klassiske chokoladekage med glasur – den er virkelig også god.


3 Comments on Kanelkage med kaffeglasur

  1. Vivi Lisner
    13/04/2021 at 11:18 (7 måneder ago)

    Hej Din kage ser virkelig lækker ud, men hvad mener du med ægte kanel?
    Jeg har økologisk kanel fra Ceylon i mærket Sonnentor, men om den kan kaldes ægte ved jeg ikke.
    Mange hilsner
    Vivi

    Svar
    • pilenskoekken90
      19/05/2021 at 17:38 (5 måneder ago)

      Man kan købe noget fra urtekram der hedder ægte kanel – det har en helt anden aroma og smag end den lidt billigere kanel. Jeg bruger næsten altid ægte kanel eller en blanding 🙂

      Svar
    • Lene
      11/06/2021 at 08:05 (5 måneder ago)

      Jeg tillader mig lige at skrive. Ceylon er ægte kanel – den anden hedder kassia. Kassia er den mest brugte men også den der i store mængder kan være giftig.
      Mvh lene

      Svar

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Opskrift Vurdering




Comment *