Squashbrud med cheddar og bacon

Lækre og saftige squashbrud med cheddar og bacon – et lækkert alternativ til de klassiske gulerodsbrud. Disse ostebrud smager helt fantastisk lune med den smeltede ost og kan nydes som de er, eller som tilbehør til fx suppe.

Hvis man er vild med de klassiske gulerodsbrud, så kan jeg varmt anbefale jer også at prøve squashbrud. Det smager virkelig skønt – og tilføjelsen af cheddar og bacon gør dem kun endnu bedre hvis du spørger mig.

De her lækre squashbrud med cheddar og bacon bør allerhelst nydes mens de er lune og osten stadig er flydende – det er seriøst lækkert!

Rigtig god bagelyst – søde kram, Pilen <3

Prøv også de her lækre gulerodsbrud eller snurrer med flødeost og bacon.


Squashbrud med cheddar og bacon

Lækre og saftige squashbrud med cheddar og bacon – nydes allerbedst friskbagte.
Samlet tid 1 t 45 min
Antal 10 stk

Ingredienser
  

 • 1,5 dl sødmælk
 • 1,5 dl koldt vand
 • 20 g gær
 • 1 spsk sukker
 • 50 g fuldkorns speltmel
 • 425 g hvedemel
 • 8 g salt
 • 50 g blødt smør

fyld

 • 1 æg
 • 175 g revet squash
 • 110 g cheddar , skåret i små tern (du kan også bruge revet cheddar)
 • 150 g bacon , skåret i tern og stegt sprødt

Sådan gør du
 

 • Bland sødmælk, vand, gær og sukker og rør det sammen til gæret opløses i væsken.
 • Tilsæt fuldkorns speltmel og hvedemel og ælt dejen ved lav hastighed på røremaskine i ca 7 min. Tilsæt salt efter 1 minuts æltning. Dejen skal samle sig og blive glat på overfladen og stærk i strukturen.
 • Tilsæt det bløde smør lidt af gangen, mens du stadig ælter dejen ved lav hastighed. Når alt smørret er tilsat ælter du dejen i yderligere 1/2-1 minut til den er blank på overfladen. Dæk skålen til og lad dejen stå til hævning i ca 45 min, til dejen er vokset til dobbelt størrelse. Forbered imens fyldet til dine brud – riv squash, skær cheddar i tern og steg bacon sprødt (sørg for at lade dit bacon dryppe af på fedtsugende papir).
 • Drys en bordplade med lidt mel og hæld din dej på bordpladen. Tryk dejen flad med hænderne og fordel squash, cheddar og bacon på dejen. Slå et æg ud på fyldet – men pas på at ægget ikke render ud over kanterne. Pak dejen ind over fyldet, og begynd nu med en dejhakker at hakke dej og fyld sammen. Fold dejen og fyldet ind over hinanden mens du hakker, så alt fyldet bliver fordelt i alt dejen.
 • Tænd ovnen på 210 grader alm ovn.
 • Del dejen i 10 lige store klumper og fordel dem på to bageplader med bagepapir. Du må godt lave squashbruddene lidt høje, da de pga væsken i squashen ellers gerne vil blive lidt flade.
 • Når ovnen er varm (det tager ca 15 min efter bruddene er formet), så bag den første plade squashbrud i ca 18 min til de er gyldne på toppen. Hvis bruddene på den anden plade gerne vil flyde lidt ud mens de står og venter på at blive bagt, så skub dem lidt sammen så de bliver høje lige inden bagning. Bag også nr to plade i ca 18 minutter til de bliver lækre gyldne.
  Nyd dine squashbrud lune, eller frys dem ned til en anden god gang. De smager skønt lune som de er eller som tilbehør til fx suppe.

1 Comment on Squashbrud med cheddar og bacon

 1. Chris
  04/05/2020 at 07:02 (1 år ago)

  Er der noget i vejen for at disse kunne laves som snurrer/snegle?

  Svar

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Opskrift Vurdering
Comment *