Brownie med hasselnødder og kaffeganache


brownie med hasselnødder

Så blev der alligevel bagt lidt kage i Pilens Køkken – på trods af alt for lidt søvn og en lille Carla der kræver alt opmærksomhed. Heldigvis er en brownie noget af det nemmeste at bage, og på samme tid noget af det lækreste. Det der med at få taget billeder af kagen og derefter redigeret billederne, skrevet indlæg osv – ja det er en helt anden sag. Det kan i hvert fald nemt blive et projekt der strækker sig over flere dage, når man har en baby der beslutter sig for at vågne hver gang mor lige skal til at gå igang med noget.

Nå, men ikke desto mindre er indlægget her nu, selvom det har været en uges tid undervejs. Det vil også sige at kagen for længst er væk. Men det skal jo ikke afholde jer derude fra at bage denne her virkelig lækre brownie med hasselnødder og kaffeganache – den er intens, tung, chokoladefyldt og kan kategoriseres som en vaskeægte “comfort-kage”. Spis den som den er eller nyd den til dessert med en kugle vaniljeis.

Brownien tager ingen tid at røre sammen og at bage – det eneste den kræver er en lille smule tålmodighed, da den skal sætte sig i køleskabet natten over. Det plejer dog ikke at afholde mig fra at smugspise lidt. Skal den serveres for gæster, vil jeg dog anbefale at du væbner dig med lidt tålmodighed, da den jo er smukkest at se på med et tykt lag kaffeganache og lidt pynt.

Rigtig god bagelyst til jer alle – og søde kagekram, Pilen <3

brownie med kaffe


Brownie

110 g mørk chokolade
75 g smør
110 g sukker
2 æg
10 g hvedemel
1 nip flagesalt
40 g ristede og afskallede hasselnødder

Kaffeganache

125 g mælkechokolade (jeg bruger en på 49 % fra Summerbird)
50 g piskefløde
20 g kraftig kaffe (gerne espresso)
10 g glukosesirup
et nip salt

FREMGANGSMÅDE

Brownie

Smelt smørret i en gryde og fjern gryden fra varmen. Hak chokoladen groft og kom den ned i gryden til det smeltede smør – rør godt rundt indtil alt chokoladen er smeltet sammen med smørret.

Pisk æg og sukker hurtigt sammen i en skål. Tilsæt chokoladesmørret mens der piskes grundigt. Tilsæt hvedemel og flagesalt og vend det i dejen.

Hæld dejen i en 16 cm springform eller kagering foret med bagepapir. Hak hasselnødderne groft og fordel dem på overfladen af kagen. Bag din brownie ved 180 grader traditionel ovn i ca 20 min.

Lad brownien køle helt af – gerne i køleskab til dagen efter så den når at sætte sig helt.

Kaffeganache

Start på din kaffeganache et par timer før brownien skal serveres.

Hak chokoladen groft og smelt chokoladen over vandbad. Hæld fløde og glukosesirup i en gryde og gør din kaffe klar. Varm fløde og glukosesirup op til lige under kogepunktet. Tag gryden af varmen og tilsæt den varme kaffe. Hæld nu kaffefløden over den smeltede chokolade i en tynd stråle mens du rører hurtigt fra midten af skålen med en dejskraber. Rør grundigt indtil alt væsken er tilsat og blandingen har samlet sig til en blank ganache.

Dæk overfladen på ganachen med husholdsningsfilm og stil ganachen på køl i ca 1 time. Rør i ganachen hvert kvarter, så den ikke bliver klumpet. Efter 45 min-1 time skulle ganachen gerne være smørbar – hold øje undervejs så ganachen ikke sætter sig for meget. Smør ganachen på toppen af den afkølede brownie og lav fine effekter med bagsiden af en ske.

Pynt kagen med hasselnødder vendt i guldstøv og chokoladeperler.

kaffeganache


2 Comments on Brownie med hasselnødder og kaffeganache

 1. Karin Wognsbæk
  14/02/2020 at 09:02 (2 år ago)

  Hvornår skal salten i ganachen?

  Svar
  • pilenskoekken90
   09/03/2020 at 19:12 (2 år ago)

   den skal bare puttes i til sidst og smages til med salten 🙂

   Svar

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Comment *