Go Back
scones med lemoncurd

Scones med lemoncurd og flødeskum

Lækre og smørrige klassiske scones - serveret med en syrlig hjemmelavet lemoncurd og letpisket flødeskum.

Ingredienser
  

Scones

  • 160 g iskoldt smør i tern
  • 450 g hvedemel (gerne koldt hvedemel der har været på frys i 20-30 min inden bagning)
  • 80 g flormelis
  • 4 tsk bagepulver (18 g)
  • 4 g salt
  • 250 g kærnemælk
  • 100 g piskefløde

Tilbehør

  • lemoncurd (købt eller hjemmelavet)
  • flødeskum (pisket luftigt og nogenlunde fast)

Sådan gør du
 

Scones

  • Bland hvedemel, flormelis, salt og bagepulver i en stor skål.
  • Tilsæt smørret og smuldr det sammen med melblandingen til konsistens som groftrevet parmesan. Der må godt være lidt mindre stykker smør i dejen, men ikke alt for store klumper.
  • Tilsæt kærnemælk og piskefløde og saml dejen kort med hænderne. det gør ikke noget at dejen er lidt klistret.
    Drys en bordplade med mel og rul dejen ud til ca 1 cm tykkelse på bordpladen og fold den over sig selv, så du har 3 lag (samme metode som når man laver wienerdej).
  • Gentag udrulning og foldning 2 gange mere. Drys med lidt mel undervejs så dejen ikke klistrer fast til bordet. Sørg for at dejen fortsat er kold og at du kun arbejder nænsomt med dejen.
  • Rul dejen ud til ca 1,5 cm tykkelse. Stik runde scones ud med en 6-7 cm rund udstikker.
  • Bag dine scones i 10-12 minutter ved 200 grader varmluft.
  • Lad dine scones køle af inden de fyldes med lemoncurd og flødeskum.