Go Back

Pandekagelagkage med jordbær og mascarpone

Opskriften indeholder reklame for Truegreens
En skøn og festlig pandelagkage med jordbær og mascarpone - tynde og krydrede pandekager lagt sammen med jordbærmarmelade, friske jordbær, mørk chokolade og mascarponeskum.
Antal 10 pers

Ingredienser
  

Pandekager

  • 5 dl kærnemælk
  • 5 æg
  • 90 g sukker
  • 1,5 spsk (med top) pandekagekrydderi
  • 210 g hvedemel
  • 40 g smeltet smør
  • 1 nip salt

Mascarponeskum

  • 250 g mascarpone
  • 7 dl piskefløde
  • 3 spsk flormelis
  • korn af 1 vaniljestang

Fyld og pynt

  • jordbærmarmelade (hjemmelavet eller købt)
  • 50 g mørk chokolade, grofthakket
  • 700 g friske jordbær
  • 1 citron

Sådan gør du
 

Pandekager

  • Bland hvedemel, salt og pandekagekrydderi fra TrueGreens i en skål.
  • Pisk æg og sukker sammen i en anden skål og tilsæt halvdelen af kærnemælken.
  • Pisk de tørre ingredienser sammen med den våde blanding til en glat dej. Tilsæt den sidste halvdel af kærnemælken under omrøring.
  • Tilsæt til sidst det smeltede smør og rør dejen godt sammen. Lad dejen hvile i køleskab i minimum 30 min.
  • Varm en stor pande op til medium varme (jeg steger) dem ved 6-7 ud af 9) med en lille smule smør på panden. Hold igen med smørret på panden da det gør det svært at lave pandekagerne ensartede og runde, hvis der er for meget smør.
  • Steg 10-12 pandekager af pandekagedejen - brug ca 3/4 dl dej per pandekage.
  • Lad pandekagerne køle helt af inden lagkage samles.

Mascarponeskum

  • Kom mascarpone, fløde, flormelis og vaniljekorn i en stor skål og pisk det til en luftig og let fast skum. Pas endelig på at du ikke overpisker den så de bliver grynet og skiller – den skal være fast nok til at holde formen på lagkagen men samtidig være let i konsistensen

Samling og pynt

  • Skyl og rens jordbærrene - lad endelig stilken sidde på nogle af dem til pynt på lagkagen.
  • Skær ca 300 g af jordbærrene i tynde skiver til at komme ind i lagkagen. Del de resterende 400 g jordbær i halve og kvarter til pynt på toppen.
  • Byg nu lagkagen op på følgende måde:
  • Kom en pandekage på et stort lagkagefad. Dryp med en smule citronsaft og smør bunden med et tyndt lag jordbærmarmelade.
  • Fordel et tyndt lag mascarponeskum ovenpå marmeladen og drys med hakket chokolade.
  • Kom nu en pandekage ovenpå, og dryp igen med lidt citronsaft.
  • Gentag med marmelade og mascarponeskum. Denne gang drysser du ikke med chokolade men fordeler tynde skiver af jordbær ovenpå mascarponeskummet.
  • Gentag processen så der er hakket chokolade på hvert andet lag og jordbærskiver på hvert andet lag. Gentag til du har brugt 10 pandekager.
  • Ovenpå den sidste pandekage fordeler du et generøst lag mascarponeskum og topper med en MASSE friske jordbær, lidt hakket chokolade og evt rød skovsyre til pynt.
  • Nyd helst pandekagelagkagen samme dag den er lavet. Den kan godt trække et par timer på køl inden servering, men jeg synes det er allerbedst på dagen.