Go Back
vandbakkelses fastelavnsboller

Vandbakkelses fastelavnsboller med, vaniljecreme, hindbærmarmelade og chokolade

Lækre og luftige vandbakkelses fastelavnsboller med vaniljecreme, hindbærmarmelade og chokolade.
Antal 8 stk

Ingredienser
  

Konditorcreme

  • 3 æggeblommer
  • 1 vaniljestang
  • 50 g sukker
  • 30 g maizena
  • 3 dl sødmælk
  • 2,5 dl piskefløde

Vandbakkelser

  • 75 g vand
  • 75 g sødmælk
  • 70 g smør
  • 1/4 tsk salt
  • 15 g sukker
  • 90 g hvedemel
  • 2 sammenpiskede æg, M/L

Andet fyld og topping

  • 8 tsk god hindbærmarmelade gerne hjemmelavet
  • 50 g mørk chokolade
  • 1 spsk smør
  • evt finthakket chokolade vend med guldstøv til pynt

Sådan gør du
 

Konditorcreme

  • OBS: lav gerne vaniljecremen dagen før, så den når at køle helt ned.
  • Varm mælk (gem ca 1/2 dl) og vaniljekorn og vaniljestangen op i en gryde til lige før kogepunktet.
  • Pisk sukker, æggeblommer og maizena i en skål. Tilsæt den sidste 1/2 dl mælk og pisk med.
  • Hæld forsigtigt mælken ned til æggeblandingen mens der piskes. Når alt mælken er tilsat hældes det hele tilbage i gryden og det varmes op ved medium varme under konstant omrøring. Bliv ved med at røre indtil cremen tykner.
  • Lad cremen koge igennem et par minutter – det er vigtigt at den koger godt igennem mens du pisker, så den ikke får en melet smag.
  • Tag cremen af varmen og hæld den i en flad skål. Dæk hurtigt cremen med film helt tæt ned til cremen så der ikke dannes skind eller kondens. Sæt cremen på køl i minimum 3 timer så den er helt kold.
  • Pisk den kolde vaniljecreme igennem , så den bliver helt glat – det kan godt tager lidt tid, men have tålmodighed. Det er ikke lækkert med klumper i vaniljecremen så den skal piskes godt.
  • Pisk fløden til fast flødeskum og vend det af et par omgange i vaniljecremen.
  • Kom konditorcremen i en sprøjtepose med stjernetylle. Opbevar på køl indtil fastelavnsbollerne skal samles.

Vandbakkelser

  • Sigt melet så det er klar til at komme i dejen.
  • Kom sødmælk, vand, sukker, salt og smør op i en gryde til smørret er smeltet. Skru og og bring blandingen i kog. Tag gryden af varmen.
  • Hæld det sigtede mel i gryden, og rør godt rundt med en træske. Sæt gryden tilbage på varmen mens du rører godt og grundigt i et par minutter. Det gør ikke noget at der sætter sig en smule dej i bunden af gryden - bare sørg for ikke at skrabe det af, så det kommer med i dejen. Sørg for at røre over varmen, så dejen bliver ristet godt af i ca 2 minutter.
  • Hæld dejen i en stor røreskål og lad den køle af i 5 minutters tid.
  • Tænd ovnen på 200 grader traditionel ovn.
  • Tilsæt halvdelen af ægget og rør godt rundt - jeg bruger k-spaden på min røremaskine. Først vil det se ud som om at dejen skiller, men bare rolig den skal nok samle sig. Når den har samlet sig tilsætter du næsten resten af ægget (hold en smule tilbage). Rør igen indtil du har en samlet og skinnende dej. Tjek om konsistensen er rigtig - konsistensen skal være smidig og til at sprøjte, men den må endelig ikke være flydende. Den skal lige slippe en grydeske. Hvis det er nødvendigt tilsætter du det sidste af ægget og rører dejen sammen igen.
  • Kom dejen i en sprøjtepose med en stjernetylle.
  • Kom et stykke bagepapir på en bageplade og sprøjt 8 lige store vandbakkelser ud. Jeg sprøjter en spiral fra midten og ud, hvorefter jeg sprøjter ind mod midten igen i en top.
  • Drys med lidt flormelis.
  • Skru ovnen ned til 190 grader og bag vandbakkelserne i ca 35 min til de er gyldne og sprøde på toppen.
    ÅBN IKKE LÅGEN DE FØRSTE 25 MIN! Hvis du åbner lågen risikerer du at de falder sammen.
  • Lad vandbakkelserne køle af inden de fyldes.

Chokoladeglasur

  • Smelt chokoladen over vandbad eller i mikroovnen. Tilsæt smørret og lad det smelte ud i chokoladen - hvis smørret ikke vil smelte, så stil det igen over vandbaddet indtil du har en tyk glasuragtig konsistens.
  • OBS - lav glasuren lige inden samling eller efter du har kommet fyld i vandbakkelserne. Glasuren må ikke blive for stiv inden du kommer den på vandbakkelserne.

Samling og pynt

  • Skær toppen af de afkølede vandbakkelser.
  • Sprøjt en tsk størrelse konditorcreme i bunden.
  • Kom 1 tsk hindbærmarmelade ovenpå cremen.
  • Sprøjt nu konditorcreme rundt langs kanten og ovenpå hindbærmarmeladen.
  • Kom låg på vandbakkelserne.
  • Put forsigtigt ca 1 tsk chokoladeglasur på låget af hver vandbakkelse - pas på at du ikke trykker på låget, så du maser kagen.
  • Drys med finthakket chokolade vendt i guldstøv for et festligt udtryk! :)