Go Back
blåbærmuffins

Blåbærmuffins med ricotta og citron

lækre og svampede blåbærmuffins med ricotta og citron samt en sprød crumble på toppen.

Ingredienser
  

  • 165 g sukker
  • 1 tsk vaniljesukker
  • 150 g blødt smør
  • 75 g marcipan
  • 2 æg, stuetempererede
  • 100 g ricotta
  • 75 g mælk
  • 200 g hvedemel
  • 2 tsk bagepulver
  • 1 nip flagesalt
  • skal og saft af 1 citron
  • 200 g blåbær (jeg bruger frosne)
  • 1 tsk hvedemel

Crumble

  • 25 g hvedemel
  • 20 g finhvalsede havregryn
  • 25 g rørsukker
  • 25 g koldt smør

Sådan gør du
 

  • Pisk sukker, vaniljesukker, marcipan og det bløde smør til en cremet og ensartet blanding.
  • Tilsæt æggene, et af gangen, mens du stadig pisker. Pisk rigtig godt mellem hvert æg, og når begge æg er tilsat piskes dejen helt lys og luftig.
  • Tilsæt ricotta og pisk det hurtigt i dejen.
  • Bland hvedemel og bagepulver og sigt det. Vend skiftevis melblandingen, salt og mælken i dejen med en dejskraber.
  • Tilsæt citronskal og citronsaft og vend det i dejen.
  • Vend hurtigt de frosne blåbær med hvedemel (hvis du bruger frosne blåbær som jeg skal de ikke tø for meget op inden de kommer i dejen. De skal gerne være helt frosne, så de ikke farver dejen for meget.
  • Vend hurtigt dine blåbær i dejen uden at røre for meget.
  • Fordel din dej i muffinforme - jeg brugte en blanding af store og små silikoneforme, men du kan også sagtens bruge klassiske muffinsforme af papir. Det er op til dig. Sørg for kun at fylde op til et par cm under kanten, så de ikke overhæver under bagningen.

Crumble

  • Bland hvedemel, sukker og havregryn. Skær det kolde smør i små tern og kom det i blandingen.
  • Smuldr det hele mellem fingrene til en grov crumble og fordel crumblen på toppen af dine muffins.
  • Bag dine blåbærmuffins ved 180 grader traditionel ovn i 20-25 min - bagetiden varierer alt efter størrelsen på dine forme og om du bruger friske eller frosne blåbær.
  • Hold øje med kagerne og tjek med en pind at de er gennembagte - der skal sidde fugtige krummer på pinden.
    Nyd gerne dine blåbærmuffins samme dag, mens de er friskbagte og crumblen stadig er sprød.
    Selve muffinsene holder sig gode og saftige i 1-2 dage efter de er bagt, men crumbletoppen bliver blød efter en dag, hvis de kommer i en lukket beholder.