Pisk sukker, vaniljesukker, marcipan og det bløde smør til en cremet og ensartet blanding.
Tilsæt æggene, et af gangen, mens du stadig pisker. Pisk rigtig godt mellem hvert æg, og når begge æg er tilsat piskes dejen helt lys og luftig.
Tilsæt ricotta og pisk det hurtigt i dejen.
Bland hvedemel og bagepulver og sigt det. Vend skiftevis melblandingen, salt og mælken i dejen med en dejskraber.
Tilsæt citronskal og citronsaft og vend det i dejen.
Vend hurtigt de frosne blåbær med hvedemel (hvis du bruger frosne blåbær som jeg skal de ikke tø for meget op inden de kommer i dejen. De skal gerne være helt frosne, så de ikke farver dejen for meget.
Vend hurtigt dine blåbær i dejen uden at røre for meget.
Fordel din dej i muffinforme - jeg brugte en blanding af store og små silikoneforme, men du kan også sagtens bruge klassiske muffinsforme af papir. Det er op til dig. Sørg for kun at fylde op til et par cm under kanten, så de ikke overhæver under bagningen.