Rør gær og sukker ud i kærnemælken til gæret er opløst.
Pisk ægget ud i kærnemælken.
Tilsæt hvedemel og salt og ælt dejen med medium hastighed på røremaskinen i 5-7 min til den samler sig og slipper siderne.
Tilsæt det bløde smør lidt af gangen mens du stadig ælter. Ælt herefter dejen færdig i et par minutter, til den er glat og skinnende.
Dæk røreskålen til med et låg og lad dejen hæve ved stuetemperatur i 1 time.
Hæld lidt mel på bordet og gæld dejen ud af skålen. Slå dejen ud til et rektangel. Fold først siderne lidt ind, og rul herefter dejen til en lang stram pølse.
Smør en stor brødform med smør og drys med en smule mel. Placer nu din dej med lukningen nedad i formen. Dæk formen med et fugtigt viskestykke og lad brødet efterhæve i 45-1 time. Det skal hæve godt op til en smule over formens kant.
Pensl brødet med lidt kold mælk og klip hak i toppen af dejen med en saks.
Bag brødet i ved 200 grader traditionel ovn i ca 25 min.
Vend straks brødet ud af formen og lad det afkøle.