Go Back
citronfromage

Citronfromage med marengs og brændt hvid chokolade

En lækker luftig og klassisk citronfromage toppet med små marengskys og brændt hvid chokolade.

Ingredienser
  

Citronfromage

  • 4 blade husblas
  • 3 æg (pasteuriserede)
  • 100 g sukker
  • fintrevet skal af 2,5 øko citron
  • korn af 1/2 vaniljestang
  • 0,75 dl citronsaft
  • 2,5 dl piskefløde

Marengskys

  • 100 g æggehvider
  • 1/2 tsk eddike
  • 1 nip salt
  • 100 g sukker
  • 100 g flormelis
  • evt 1 lille tsk rå lakridspulver der mortes til en lidt finere pulver konsistens.

Brændt hvid chokolade

  • 50 g hvid chokolade

Andet pynt

  • evt lidt rå lakridspulver
  • gule skovsyreblomster

Sådan gør du
 

Citronfromage

  • Læg husblas i blød i rigeligt koldt vand.
  • Pisk æg, sukker, vaniljekorn og citronskal til en helt lys og meget luftig æggesnaps – den skal være næsten helt hvid og meget luftig, og sukkerkornene skal være opløst.
  • Lun citronsaften og smelt husblassen ud i den lune citronsaft. Lad saften svale til stuetemperatur. Hæld den stuetempererede citronsaft i æggesnapsen i en tynd stråle mens du konstant pisker, så der ikke kommer klumper af husblas.
  • Pisk fløden til let flødeskum og vend det af to omgange i æggesnapsen.
  • Hæld citronfromagen i en eller to store skåle - eller alternativt kan den hældes på små glas, hvis den skal portion anrettes. Dæk skålen til med film og lad citronfromagen sætte sig i køleskabet i minimum 6 timer.

Marengs

  • Hæld æggehvider, eddike og salt i en helt ren skål. Piske æggehviderne lyse og skummende (ikke helt stive).
  • Tilsæt sukkeret lidt ad gangen mens du stadig pisker. Pisk blandingen til en stiv og sej marengs. Sigt flormelissen og vend den i marengsen.
  • Del marengsen i to portioner og vend 1/2-1 tsk lakridspulver i den ene portion. Smag evt til så mængden af lakrids passer til dine smagsløg.
  • Hæld marengsen på to sprøjteposer med stjernetylle og sprøjt marengsen ud på to bageplader med bagepapir - ca 1-1,5 cm i diameter. Bag begge plader i ovnen ved 90 grader varmluft i ca 1 time (jo større kys, des længere bagetid, og omvendt jo mindre kys, kortere bagetid). sluk ovnen og åben ovnlågen - lad dine kys stå 30 min yderligere i ovnen og køle af.
  • Bag begge plader i ovnen ved 90 grader varmluft i ca 1 time (jo større kys, des længere bagetid, og omvendt jo mindre kys, kortere bagetid). sluk ovnen og åben ovnlågen - lad dine kys stå 30 min yderligere i ovnen og køle af.
  • Lad dine marengskys køle helt af ved stuetemperatur inden de kommes i en lukket bøtte indtil servering.

Brændt hvid chokolade

  • Hak chokoladen groft og fordel på en bageplade med bagepapir. Bag chokoladen i 8-10 minutter ved 150 grader traditionel ovn. Hold øje med chokoladen undervejs - den skal blive fin gyldenbrun.
  • Lad chokoladen køle helt af i køleskab og hak den herefter groft.

Anretning

  • Pynt din citronfromage med begge slags marengskys, grofthakket brændt hvid chokolade og evt et lille drys lakridspulver. Jeg pyntede også med lidt gule skovsyreblomster.