OBS: Lav gerne selve vaniljecremen dagen før, så den kan køle helt af.
Flæk vaniljestangen og skrab vaniljekornene ud.
I en skål piskes æggeblommer, sukker, vaniljekorn, maizena og 0,5 dl af mælken til en ensartet masse.
Hæld vaniljestang og 2,5 dl af sødmælken i en gryde.
Varm mælken op til lige under kogepunktet, hvorefter du hælder mælken over æggemassen under omrøring.
Hæld hele blandingen tilbage i gryden og varm cremen op ved jævn varme indtil det begynder at tykne. Pisk godt så cremen bliver helt glat. Når cremen er tyk og koger, så kog cremen yderligere i 2-3 min mens du hele tiden pisker. Cremen skulle gerne bliver mere lind og mere blank efter et par minutter.
Tag cremen af varmen og hæld den i en stor skål, og læg straks et stykke husholdningsfilm tæt ned til cremen så der ikke dannes kondens. Sæt cremen på køl - gerne til næste dag så den er helt kold.
PÅ SELVE DAGEN:Pisk cremen helt lind og uden klumper med en elpisker - den skal piskes længe og ved høj hastighed, for at få cremen helt glat og lind. Og skrab gerne kanterne med en dejskraber undervejs, så alle klumper piskes helt glatte. I en anden skål piskes fløden til fast flødeskum.
Vend flødeskum med vaniljecremen til en ensartet blanding. Fyld cremen i en sprøjtepose med rund tylle, og læg den på køl indtil kagen skal pyntes.