Go Back
ciabatta brød

Ciabatta brød

Verdens nemmeste ciabatta brød der er både sprøde, luftige og bare smager virkelig skønt! Dejen er nem at lave og kan både koldhæves og bages samme dag.
Antal 2 stk

Equipment

  • bagestål (for bedste resultat)
  • røremaskine

Ingredienser
  

  • 525 g koldt vand
  • 10 g gær (5 g, hvis du vil koldhæve dejen)
  • 1/2 tsk sukker
  • 100 g durummel
  • 500 g manitoba hvedemel
  • 16 g salt
  • 1 spsk olivenolie

Sådan gør du
 

  • Rør gær og sukker ud i vandet i en stor røreskål til røremaskine.
  • Tilsæt begge slags mel, salt og olivenolie og ælt nu dejen ved lav-medium hastighed på en røremaskine. Dejen er meget våd men vil samle sig under æltningen.
  • Ælt dejen i ca 20 min til den er samlet og er helt glat og elastisk.
  • Kom dejen i en kondibøtte eller skål smurt med olivenolie, og lad dejen hæve ved stuetemperatur i ca 2 timer. Hævetiden kan svinge meget alt efter temperaturen, men den skal hæve til ca 150% - altså over dobbelt størrelse.
  • Varm ovn (og gerne et bagestål eller alternativt en bageplade) op ved maks varme - traditionel ovn. Ovnen skal varmes op i 30 min.
  • Drys bordpladen med rigeligt durummel og hæld dejen ud på bordpladen.
  • Fold dejen ind ovber sig selv, så du i princippet har to lag dej og der nu er durummel på både top og bund.
  • Brug en dejspatel til at hakke to aflange flutes ud og flyt dem forsigtigt over på en plade med bagepapir (jeg bruger min spade til bagestålket her).
  • Skru ovnen ned til 240 grader og skub dine flutes ind på det varme bagestål eller den varme bageplade.
  • Bag dine flutes i ca 20 min til de er gyldne og sprøde.
  • Lad brødene køle af på en rist mens de stadig er sprøde og lune.

Noter

Tip. Du kan sagtens fryse brødene eller gemme dem i en pose til næste dag. Skorpen vil dog blive bløde efter et stykke tid, hvorfor jeg anbefaler at genvarme brødene i en varm ovn i ca 5 min inden servering.