Go Back
rabarbercrumble

Rabarbercrumble med marcipan og mandler

Verdens nemmeste og lækreste rabarbercrumble med marcipan og mandler - en lækker og simpel dessert der smager af forår og sommer.
Antal 4 pers

Ingredienser
  

  • 400 g rabarber
  • 80 g rørsukker
  • korn af 1/2 vaniljestang
  • 100 g koldt smør
  • 100 g koldt marcipan
  • 120 g hvedemel
  • 25 g finhvalsede havregryn
  • 85 g rørsukker
  • 40 g mandler, grofthakkede

Sådan gør du
 

  • Skær rabarber ud i ca 2 cm lange stykker. Hæld rabarberne i et ildfast fad og vend dem med sukker og vaniljekorn.
  • Bag rabarberne i ca 10 min ved 175 g varmluft. Vend det rundt med en ske efter 5 min, så rabarberne bliver godt vendt rundt med sukkeret.
  • Bland hvedemel, havregryn og rørsukker i en stor skål. Riv den kolde marcipan groft på et rivejern og bland i de tørre ingredienser.
  • Skær det kolde smør i små tern og vend det i skålen. Smuldr smørret mellem fingrene sammen med de tørre ingredienser og saml dejen løst med hænderne.
  • Hæld din crumble over de forbagte rabarber, og drys med de grofthakkede mandler.
  • Bag din crumble ved 175 grader varmluft i ca 30 min til den er gylden på toppen og rabarbermassen i bunden bobler godt op langs kanterne i fadet.
  • Lad din crumble køle let af og nyd den mens den stadig er lun. Server din crumble med flødeskum, creme fraiche, vaniljeis eller hvad du nu foretrækker.