Go Back
kanelkage

Kanelkage med kaffeglasur

Klassisk kanelkage med kaffeglasur - en saftig og virkelig lækker kage der holder sig god i flere dage. Den perfekte kollegakage.
5 fra 1 stemme

Ingredienser
  

Kanelkage

  • 130 g smør
  • 130 g sukker
  • 115 g brun farin
  • 325 g tykmælk (eller kærnemælk)
  • 250 g hvedemel
  • 2 tsk kanel
  • 1 tsk ægte kanel (kan erstattes med alm kanel, men giver en virkelig lækker og mere krydret smag)
  • 1/2 tsk stødt kardemomme
  • 1,5 tsk natron
  • 1 nip flagesalt

Kaffeglasur

  • 170 g flormelis
  • 30 g blødt og stuetempereret smør
  • 9 g kakaopulver
  • 2-3 spsk stuetempereret stærk kaffe

Sådan gør du
 

Kanelkage

  • Smelt smørret og stil det til side.
  • Bland sukker, brun farin og det smeltede smør i en stor skål. Tilsæt ca 2/3 af tykmælken og pisk det hurtigt sammen til en homogen blanding.
  • Bland de tørre ingredienser og sigt dem i den våde blanding. Pisk det hele godt sammen så der ikke er klumper. Rør til sidst den sidste del tykmælk i.
  • Hæld kagedejen i en kvadratisk form på ca 22*22 cm med bagepapir.
  • Bag kagen ved 200 alm ovn i 25-30 min. Tjek med en pind at kagen er færdigbagt - den må ikke være rå, men skal kun lige have sat sig, så der er fugtige krummer på pinden.
  • Lad kagen køle helt af inden du kommer glasur på.

Kaffeglasur

  • Bland flormelis og kakaopulver i en skål.
  • Tilsæt det bløde smør og 2 spsk kaffe. Rør det godt sammen med en dejskraber men pas på at du ikke pisker, da glasuren så vil skille. Tilsæt evt den sidste spsk kaffe hvis glasuren er for tyk. Glasuren skal gerne have konsistens som en bløæd frosting, så den nemt kan smøres på kagen uden af flyde ud.
  • Fordel kaffeglasuren på kagen og drys evt med lidt flagesalt.