Go Back
rabarbertrifli

Rabarbertrifli med hjemmebagte makroner

En lækker og simpel rabarbertrifli med hjemmebagte makroner, bagte rabarber og vaniljeskum.
Antal 6 pers

Ingredienser
  

Rabarberkompot

  • 500 g rabarber (renset vægt)
  • 200 g rørsukker
  • 1/2 vaniljestang
  • 1 spsk vand

Makroner

  • 1,5 æggehvide (50 g)
  • 100 g sukker
  • 75 g brun farin
  • 50 g marcipan
  • 60 g mandler

Vaniljefløde

  • 2,5 dl piskefløde
  • 2,5 dl creme fraiche 38%
  • 1 spsk flormelis
  • 1/2 vaniljestang

Sådan gør du
 

Rabarberkompot

  • Skær rabarberne ud i 2 cm lange stykker og fordel dem i et ildfast fad.
  • Flæk vaniljestangen og skrab vaniljekornene ud. Mas kornene sammen med lidt af sukkeret og kom både vaniljesukker, den tomme vaniljestang og det resterende sukker i fadet sammen med rabarberne.
  • Tilsæt 1 spsk vand og vend det hele sammen så sukkeret fordeles.
  • Bag rabarberne i ovnen ved 180 grader traditionel ovn i 15-20 min (20 min hvis det er tykke rabarberstængler og 15 min, hvis de er meget tynde). Rør i rabarberne halvvejs.
  • Når rabarberne er bagt færdige og er blevet bløde med en smule bid tages fadet ud af ovnen. Rør nu i rabarberne til de begynder at skille sig ad og blive mere kompotagtig i konsistensen - jo længere du rører, jo mere vil det samle sig til en fin kompot og jo mindre du rører, jo større hele stykker rabarber vil du få i din trifli. Jeg kan godt lide at der er nogle reelle stykker rabarber i kompotten, så jeg rører ikke så meget.
  • Lad din rabarberkompot køle helt af i køleskabet.

Makroner

  • Blend mandler til mandelmel. Tilsæt sukker, brun farin, marcipan og æggehvide og blend det til en ensartet dej i en minihakker.
  • Kom dejen i en sprøjtepose med en stor rund tylle og tryk ca 30 små dutter ud på en bageplade med bagepapir – husk mellemrum mellem dem – og bag dem i 23-25 min ved 150 grader varmluft. De skal blive gyldne og vokse en del i størrelsen.
  • Lad makronerne køle helt af og fjern dem fra bagepapiret - vær forsigtig, så bunden af makronerne ikke sidder fast på bagepapiret. Opbevar makronerne i en kagedåse indtil brug.

Vaniljeskum

  • Kom creme fraiche, flormelis og vaniljekorn fra den halve vaniljestang i en stor skål. Tilsæt fløden mens du rører i blandingen så den ikke klumper. Når al fløden er tilsat piskes det til en luftig vaniljeskum - pas på ikke at piske for meget, da den gerne må være let og luftig (ikke stiv).

Samling

  • Kom rabarberkompot i bunden af små glas.
  • Knus makronerne groft og kom en god håndfuld makroner ovenpå rabarberkompotten.
  • Fordel vaniljeskum på toppen og pynt evt med lidt spiselige blomster.
  • Hvis du serverer desserten med det samme vil makroner være ret sprøde - jeg foretrækker lige at lade dem stå på køl en halv time, så makronerne når at suge en smule væske. Så er der stadig bid i makronerne, men de har også optaget lidt smag.
    Lad ikke desserten stå meget længere end 1 time før servering, da makronerne så vil blive alt for bløde og kedelige.