Go Back
nougat brownie

Nougat brownie med hasselnødder

En saftig, intens og skøn brownie med lette noter af ristede hasselnødder - perfekt som en lille kompakt kage til kaffen, eller som tilbehør til en kugle vaniljeis.
5 fra 1 stemme

Ingredienser
  

  • 4 æg
  • 75 g brun farin
  • 175 g sukker
  • 110 g god mørk chokolade
  • 150 g blød nougat (gerne af god kvalitet, hvor hasselnøddesmagen er tydelig - jeg bruger fx nougat fra Summerbird)
  • 175 g smør
  • 110 g hvedemel
  • 1 stor spsk kakaopulver
  • 1/2 tsk flagesalt
  • 40 g ristede og afskallede hasselnødder, hakket groft
  • 90 g mørk chokolade, hakket groft

Sådan gør du
 

  • Smelt smørret i en gryde ved svag varme. Hak chokoladen (de 110 g) og skær nougaten i mindre stykker.
    Tag gryden af varmen og kom nougat og chokolade ned til det smeltede smør - rør rundt til chokolade og nougat er smeltet sammen med smørret. Stil til side.
  • Pisk æg, brun farin og sukker til det er lyst og luftigt.
  • Vend nougat-chokolade-smørret i æggesnapsen forsigtigt med en dejskraber.
  • Sigt mel og kakaopulver og vend det i dejen, så der ikke er nogen klumper. Rør også salt i dejen.
  • Vend til sidst 50 g af den grofthakkede chokolade i dejen, og hæld dejen i en 22*22 cm kvadratisk form foret med bagepapir (eller alternativt en stor rund springform ca 24-26 cm i diameter).
  • Drys med hakkede hasselnødder og de sidste 40 g hakket chokolade på toppen af kagen.
  • Bag kagen ved 180 grader traditionel ovn i ca 25 min - kagen må gerne virke lidt ubagt (selvfølgelig ikke helt rå) i midten.
    Lad kagen køle af ved stuetemperatur og lad den sætte sig helt i køleskabet natten over.