Go Back

Kardemommesnurrer

Lækre og saftige kardemommesnurrer med en skøn og intens smag af knuste kardemommefrø.
4.67 fra 3 stemmer
Samlet tid 3 t
Antal 18 stk

Ingredienser
  

Dej

  • 250 g kold sødmælk
  • 40 g sukker
  • 25 g gær
  • 1 æg
  • 500 g hvedemel (med højt proteinindhold - gerne tipo00 eller manitoba)
  • 10 g knuste kardemommefrø (husk at bruge hele kardemommefrø som du selv morter)
  • 5 g salt
  • 65 g blødt smør

Remonce

  • 80 g blødt smør
  • 110 g brun farin
  • 10 g knuste kardemommefrø (husk at bruge hele kardemommefrø som du selv morter)

Andet

  • 1 æg til pensling

Sirup + drys

  • 50 g vand
  • 35 g sukker
  • 2 spsk perlesukker
  • 2 g knuste kardemommefrø (husk at bruge hele kardemommefrø som du selv morter)

Sådan gør du
 

  • Start med at morte/knuse alle kardemommefrøene - det gøres nemmest af et par omgange i en morter. Sørg for at støde dem godt, så der ikke er alt for store stykker kardemommefrø.
  • Rør gær og sukker ud i sødmælken, til gæret er opløst. rør ægget ud i væsken. Tilsæt hvedemel og knuste kardemommefrø og begynd at ælte dejen ved lav hastighed - jeg ælter dejen på en røremaskine ved hastighed 2 ud af 3. Ælt dejen i et par minutter, og tilsæt så saltet. Ælt dejen videre i ca 5 minutter til den er spændstig og glat.
    Tilsæt det bløde smør, lidt af gangen, mens du stadig ælter. Ælt dejen i 30-60 sekunder når alt smørret er tilsat, så du får en glat og skinnende dej.
    Hæld dejen i en skål og dæk med et låg. Lad dejen hæve i ca 45 minutter.
  • Lav remoncen ved at blande blødt smør, brun farin og knuste kardemommefrø. Ælt det godt sammen til en ensartet og blød blanding.
  • Når dejen er hævet drysses en bordplade let med lidt hvedemel. Rul dejen ud til et stort rektangel på ca 25*60 cm. Smør remoncen ud i et tyndt lag på hele dejen og fold nu dejen ind over sig selv, så du har 3 lag.
    Rul dejen lidt længere så du har et rektangel på ca 25-30*30-35 cm.
    Skær tynde strimler af dejen (ca 1,5 cm), så du har ca 18 strimler af dejen.
  • Sno dine snurrer ved først at strække og sno din dejstrimmel en smule (dejen skulle gerne være stærk og elastisk nok, og må ikke gå i stykker her). Tag herefter fat i din dejstrimmel og sno den to gange omkring din pegefinger og langemand – før herefter strimlen henover snurren og fæstn den under bunden (Se evt med under højdepunkter på min story på instagram, hvor jeg viser hvordan jeg snurrer kardemommesnurrerne).
  • Placer dine snurrer på to bageplader med bagepapir og lad dem efterhæve tildækket i ca 30 minutter.
  • Pisk ægget til pensling med lidt salt og evt en lille sjat vand, så den ikke er for tyk. Pensl dine snurrer med ægget, og bag en plade af gangen ved 210 grader traditionel ovn i 12-13 minutter. Lav imens din sirup, så den er klar til de friskbagte kardemommesnurrer.
  • Lav din sirup ved at koge vand og sukker op og lad det simre et minuts tid. Hold siruppen varm, så den er klar til de friskbagte snurrer.
  • Bland perlesukker med de sidste 2 g knuste kardemommefrø.
  • Så snart pladen med de friskbagte snurrer kommer ud af ovnen, pensles de brandvarme snurrer med siruppen og drysses med perlesukker og kardemomme. Lad snurrerne køle lidt af inden de nydes mens de stadig er friskbagte.

Noter

Der skal bruges ret mange kardemommefrø til denne opskrift - man kan i de fleste supermarkeder få hele kardemommekapsler, og hvis du bruger disse skal frøene først pilles ud af kapslerne. Det er ret tidskrævende, så jeg vil anbefale at du køber kardemommefrø/kardemommekerner - de kan findes ved at søge på nettet, og ellers har Santa Maria dem også i nogle føtex og Bilka rundt omkring. De kan også bestilles lige her på nemlig.com