kransekage
Udskriv

Kransekage med nougat og bærsukker

Små kransekage stykker med nougat bagt i silikoneforme - kransekagerne er vendt i bærsukker med glimmer for et festligt udtryk
Antal: 30 stk

Ingredienser

  • 150 g rørsukker
  • 80 g æggehvide
  • 400 g god marcipan
  • 40-50 g nougat

Pynt

  • 3 spsk sukker med top
  • 1,5 spsk bærstøv (fx hindbær, kirsebær eller solbær - IKKE blåbær, da det er meget parfumeret i smagen)
  • 1/2 tsk guldstøv
  • 1 bæger pasteuriseret æggehvide
  • spiselige blomster til pynt (jeg brugte spiselige kinesernellike og rød skovsyre)

Udstyr

  • silikoneforme - jeg har brugt globe silikoneforme med en diameter på 4,5 cm og halvkugle silikoneforme med en diameter på 5 cm. Begge silikoneforme er fra Silikomart.

Sådan gør du

  • Bland rørsukker og æggehvide sammen og lad det stå og trække en times tid på køkkenbordet.
  • Ælt æggehviden ind i marcipanen lidt af gangen, så der ikke kommer klumper - jeg gør det bare på køkkenbordet med hænderne, da man så nemmest kan styre at der ikke kommer klumper. Det bliver en klistret masse. Hæld kransekagemassen i en skål og stil til side.
  • Skær nougaten i små tern - de må ikke være for store, da der skal kunne være kransekagemasse rundt om hele nougatstykket, så kransekagen ikke "lækker" nougat efter den er bagt.
  • Spray eller smør små globe eller halvkugle silikoneforme med smagsneutral bagespray - de skal kun lige have en lille smule fedt for at sikre at de ikke hænger fast i formene.
  • Læg en god klump kransekagemasse i bunden af hver silikoneform og tryk den lidt ud langs siderne - hvis det klistrer meget kan du dyppe fingrene i lidt koldt vand.
  • Placer et stykke nougat ovenpå kransekagemassen i hver form. Læg nu et stykke kransekagemasse mere ovenpå nougat og sørg for at presse kransekagemassen ud i hele formen og glat overfladen - der må gerne lige være et par millimeter til toppen af formen, da kransekagerne vokser under bagning. Brug igen en lidt våd finger til at glatte overfladen hvis det klistrer.
  • Placer din silikoneform på en bageplade og bag dine kransekager i 18-20 min ved 200 grader traditionel ovn (hos mig skulle de små kransekager have 18 min og de lidt større i halvkugleformene 20 min.).
    Lad kransekagerne køle helt af i silikoneformene - hvis du prøve at presse dem ud mens de er varme bliver de trykkede og kan nemt gå i stykker.

Pynt

  • Bland sukker, bærstøv og glimmer. Pensl de afkølede kransekagestykker med en smule æggehvide (et meget tyndt lag) og rul dem i bærsukkeret.
  • Anret de færdige kransekager på et stort fad med masser af spiselige blomster.

Noter

Tip! Hvis du foretrækker den helt rene smag af kransekage kan du sagtens undlade nougat - da der så går lidt mere kransekagemasse per kransekage bliver der et lidt mindre antal i sidste ende.