waldorfsalat
Udskriv

Waldorfsalat

Klassisk og lækker waldorfsalat med vindruer, æble, bladselleri og valnødder. Det hele er vendt i den lækreste dressing lavet på fed creme fraiche, hvilket kun gør salaten endu bedre!
Antal: 8

Ingredienser

Fyld

  • 2-3 grønne æbler (svarende til 300 g æble skåret i tern)
  • 400 g grønne druer
  • 6 stilke bladselleri
  • 100 g valnøddekerner
  • 1 spsk citronsaft

Dressing

  • 250 g creme fraiche 38%
  • 150 g creme fraiche 18%
  • 1,5-2 spsk sukker
  • salt

Pynt

  • ekstra halve druer, blade fra bladselleri og et par ekstra halve valnødder

Sådan gør du

  • Skær æblerne i tern (ikke alt for store) og halver vindruerne. Skær bladselleri i tynde skiver. Vend vindruer, æbler og bladselleri sammen med citronsaften.
  • Rist valnødderne i en 200 grader varm ovn i 5-6 min og lad dem køle af (ristningen fremhæver smagen). Hak valnødderne groft.
  • Bland alle ingredienserne til dressingen og smag til med sukker og salt.
  • Vend frugt/grøntsagsblandingen med valnødder og dressing, og lad salaten trække på køl i minimum 30 min.
  • Pynt evt salaten med lidt ekstra halve valnødder, vindruer og blade fra bladselleri.