Citronmuffins med birkes og cream cheese frosting


citronmuffins
Citronmuffins med birkes og cream cheese frosting – lækre små syrlige kager, der vil være perfekte at servere til fx påske, eller som en del af et kagebord. De små citronmuffins er super saftige og er med marcipan, der gør at de holder sig lækre længe! Hvis du er vild med fx citronmåne eller citrontærte, så vil disse små citronmuffins helt sikkert også hitte!

Jeg elsker citron i bagværk, og citronmånen (altså den hjemmebagte version) er en af mine favoritkager. Disse små citronmuffins er derfor også lavet med udgangspunkt i min opskrift på citronmåne – dog har jeg tilsat birkes, både for udseendets skyld og for at give lidt knas, og så er de toppet med en virkelig lækker cream cheese frosting der byder på mere citron.

Hvis du er til enkle kager, så er de her citronmuffins virkelig nemme at gå til. De tager ikke lang tid at bikse sammen, men de er altså bedst efter en tur i køleskabet (så frostingen ikke smelter). Kagerne uden frosting er også særdeles fryseegnede, så hvis man planlægger bryllup, dåb eller en anden form for fest (når vi er ovre coronavirussen), så vil disse citronmuffins også egne sig virkelig godt. Især som en del af et kagebord med flere forskellige små kager.

Jeg håber i holder ved derude og får hygget hjemme hver for sig – måske med nogle hyggelige bageprojekter. Og jeg håber i har lyst til at prøve de her lækre minimuffins!

Søde kram, Pilen <3

Tip! Jeg bager mine muffins i disse silikoneforme, som jeg fylder op til lige under halvvejs – du kan sagtens bruge klassiske silikoneforme, men jeg vil anbefale at bage dem i silikoneform, da det giver et skarpere udtryk til den færdige kage.

citronmuffins

Citronmuffins med birkes og cream cheese frosting

Lækre små mini citronmuffins med birkes og cream cheese frosting
Antal: 15 stk

Ingredienser

Citronmuffins

  • 100 g marcipan
  • 100 g sukker
  • 100 g blødt stuetempereret smør
  • 2 æg, stuetempererede
  • korn af 1/2 vaniljestang
  • 50 g hvedemel
  • 1 tsk blå birkes
  • saft og skal af 1 øko citron

Cream cheese frosting

  • 150 g philadelphia
  • 50 g blødt smør
  • 75 g flormelis
  • korn af 1/2 vaniljestang
  • 1 spsk citronsaft
  • skal af 1/2 øko citron

Sådan gør du

Citronmuffins

  • Pisk marcipan, sukker, vaniljekorn og det bløde smør til det bliver lyst og cremet.
  • Tilsæt æggene, et ad gangen mens du stadig pisker. Pisk til en lys, luftig og cremet blanding.
  • Bland hvedemel og birkes og vend halvdelen i dejen.
  • Vend citronskal og citronsaft i dejen, og vend til sidst den sidste halvdel af birkes-mel-blandingen i dejen.
  • Put dejen i en sprøjtepose og sprøjt dejen ud i 15 små minimuffin forme i silikone – jeg fylder mine mini silikoneforme (som er ret høje) op til lige under halvvejs. Jeg har linket til de forme jeg bruger i indlægget.
  • Bage kagerne ved 180 grader traditionel ovn i 20-22 min. Tjek med en pind at kagerne er gennembagte – de må endelig ikke få for meget.
  • Lad kagerne køle af i formene og befri dem herefter fra formene. Stil dem i køleskabet til de skal pyntes.

Cream cheese frosting

  • Pisk det bløde smør, flormelis og vaniljekorn til det bliver helt hvidt og cremet. Tilsæt philadelphia og pisk det kort igennem til en ensartet blanding.
  • Tilsæt citronsaft og citronskal og rør det i frostingen. Smag evt til med mere syre, hvis du synes, men pas på at frostingen ikke bliver for tynd.
  • Hæld frostingen på en sprøjtepose med en stjernetyl med mange takker. Sprøjt frostingen ud i toppe på de små afkølede citronmuffins.
  • Pynt med et drys guldstøv og små grønne skovsyreblade.
citronmuffins

1 Comment on Citronmuffins med birkes og cream cheese frosting

  1. Therese
    03/04/2020 at 19:45 (3 måneder ago)

    Jeg kan ikke trykke på linket til silikoneformene

    Svar

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Comment *