Citronmazarin med hvid chokolade og cream cheese frosting


citronmazarin
Citronmazarin med hvid chokolade og cream cheese frosting – en super simpel, men virkelig lækker kage. Mazarinkage er en af mine favoritter, og når den tilføjes en masse friskhed i form af citron og en lækker chokoladecreme på toppen, så er det altså bare en sikker vinder.

Jeg elsker virkelig mazarinkage og denne her citronmazarin er en af mine favoritter – den er super simpel at lave, men vil helt sikkert imponere gæsterne. Kagen er super frisk og syrlig, hvilket spiller godt sammen med den hvide chokolade cream cheese frosting.

Kagen kan sagtens nydes som den er uden bær – men de friske bær gør kagen lidt mere festlig, så den sagtens kan serveres som en del af fx et større kagebord.

Rigtig god bagelyst – søde kram, Pilen <3

citronkage
citronmåne

Citronmazarin med hvid chokolade og cream cheese frosting

Lækekr og saftig mazarinkage med masser af citron og en skøn frosting af hvid chokolade og cream cheese – kagen toppes med masser af friske bær for et fint look og ekstra friskhed.
Samlet tid4 t
Antal: 10 pers

Ingredienser

Citronmazarin

  • 150 g marcipan
  • 150 g rørsukker
  • 150 g blødt smør (stuetempereret)
  • 3 æg, stuetempererede
  • 75 g hvedemel
  • 2 stk øko citroner, skal og saft heraf
  • 1 nip salt

Hvid chokolade frosting

  • 80 g hvid chokolade
  • 150 g flødeost naturel (philadelphia)
  • 1/2 stk øko citron, saft og skal heraf

Topping

  • 125 g friske hindbær
  • 125 g friske blåbær
  • rød skovsyre
  • guldstøv

Sådan gør du

Citronmazarin

  • Ælt marcipan og rørsukker sammen. Tilsæt det bløde smør og piske blandingen godt sammen til det er helt cremet og sammenhængende – hvis du pisker på røremaskine, så sørg for at skrabe ned af kanterne undervejs, så hele blandingen bliver pisket godt igennem.
  • Tilsæt æggene et ad gangen (HUSK at de skal være stuetemperede, da dejen ellers vil skille), mens du pisker. Når alle æggene er tilsat piskes dejen helt lys, cremet og luftig.
  • Sigt hvedemel, og vend skiftevis hvedemel og citronsaft + citronskal i dejen. Vend det hele godt sammen og tilføj til sidst et nip salt.
  • Hæld dejen i en rund springfom (20-22 cm) med bagepapir i bunden og jævn overfladen. Bag kagen ved 180 grader traditionel ovn i 30-40 min (alt efter størrelsen på springformen. Efter 30 min tjekkes med en pind hver 5. minut om kagen er gennembagt. Den må ikke være rå i midten, men skal stadig være godt fugtig.
  • Lad den færdigbagte kage køle helt af i køleskabet.

Hvid chokolade frosting

  • Smelt den hvide chokolade ved svag varme over vandbad.
  • Rør flødeosten sammen, så den er homogen. Vend den hvide chokolade lidt af gangen i flødeosten til du har en sammenhængende blanding. Rør citronsaft og citronskal i blandingen.
  • Befri den afkølede kage fra springform og bagepapir og placer den på et serveringsfad. Fordel den hvide chokoladefrosting på den afkølede kage.

Topping

  • Fordel de friske bær ovenpå frostingen, og pynt med rød skovsyre og lidt guldstøv.
citronmåne
citronmazarin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Comment *