Squashdeller med halloumi og gulerod


squashdeller
Lækre og smagfulde squashdeller med halloumi og gulerod – et lækkert alternativ til den klassisk frikadelle. Derudover er de også virkelig gode kolde i fx madpakken.

Forleden var vi så heldige at vores naboer kom med en KÆMPE squash fra deres kolonihave. Og samme dag faldt jeg over et billede af nogle squashdeller med halloumi fra Green Kitchen Stories som blev udgangspunktet til de her lækre squashdeller.

Disse squashdeller er virkelig lækre og byder på både squash, gulerod og halloumi – som giver en både fantastisk smag og konsistens. Jonas var også helt vilde med dem og gik og snackede en del undervejs, mens jeg stod og stegte deller. Og de fik da også hurtige ben at gå på – både i kold og varm version.

Hvis du mangler et lækkert alternativ til en kødfri middag, så vil jeg varmt anbefale de her squashdeller – de er både lækre med bagte rodfrugter og en kold dressing. Men jeg forestiller mig også at de kunne være lækre i fx en omgang pitabrød.

Rigtig dejlig torsdag til jer alle – søde kram, Pilen <3

veggiedeller
squashdeller

INGREDIENSER (20-22 stk)

600 g squash (ca 2-3 squash) + 1/2 tsk salt
2 gulerødder
200 g halloumi
1 løg
1 fed hvidløg
2 æg
65 g hvedemel
75 g finhvalsede havregryn
friskkværnet peber

FREMGANGSMÅDE

Riv squash groft på et rivejern og hæld squashen i et dørslag sammen med 1/2 tsk salt. Vend det sammen og lad det trække mens du river de øvrige ingredienser.

Riv gulerod og halloumi groft på et rivejern. Riv løg og hvidløg fint.

Pres væden ud af squashene så godt som du kan – det er vigtigt at de ikke er for våde. Bland squash, gulerødder, halloumi, løg, hvidløg, æg, havregryn, hvedemel og peber. Bland det hele godt sammen til en grov grøntsagsfars. Jeg tilsatte ikke mere salt, da jeg syntes at halloumien og den halve tsk fra squashene saltede fint til en børnevenlig version – men hvis du synes smagen er for fersk kan det godt trække 1/4 tsk salt mere.

Form små runde frikadeller og steg dem i rigeligt olie på en pande ved medium varme. De skal steges ca 10 minutter i alt mens du vender dem undervejs (tryk ikke dellerne flade da de automatisk vil flade lidt ud under stegning). Jeg stegte dem ved ca styrke 6 på min induktionskogeplade som går op til 9.

Lad deller sætte sig en smule inden servering. Squashdellerne kan sagtens lunes igen i ovnen hvis de har været kølet ned – og de kan også fint fryses.

Jeg serverede de lækre squashdeller med ovnbagte rodfrugter og en kold sauce lavet på cremefraiche og mayo med krydderurter. Virkelig lækkert!

veggie deller


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Comment *