Honningristet granola med sesam, nødder og chokolade


honningristet granola
Lækker sprød honningristet granola med sesam, nødder og chokolade – lækker hjemmelaver luksus knas til din morgenskål. Jeg nyder gerne denne lækre granola på yoghurt med masser af friske bær.

Hjemmelavet granola er så nemt at lave, og jeg ved ikke hvorfor jeg ikke får det gjort lidt oftere. Men når jeg får det gjort, så forsvinder portionen altid virkelig hurtigt, da jeg både spiser det til morgenmad, mellemmåltid og hvis jeg bliver lidt lækkersulten om aftenen. Så når man nu er igang, så kan man jo sagtens lave en dobbeltportion. Så er der lækker luksus granola til mange morgener.

Min granola er vendt i både smør og honning fordi jeg synes det giver en virkelig skøn smag og masser af knas. Hvis du gerne vil skære ned på sukkeret, kan du sagtens putte lidt mindre honning i og undlade chokolade, men smagen bliver selvfølgelig lidt mindre sød. Denne granola byder desuden på skønne sesamfrø, solsikkekerner og ristede hasselnødder eller mandler alt efter hvad køkkenskabene gemmer på. Du kan bruge lige de frø/kerner og nødder du har liggende.

Dejlig søndag til jer alle – søde kram, Pilen <3

granola

INGREDIENSER (et stort glas)

4 dl grovhvalsede havregryn
1 dl sesamfrø
1 dl solsikkekerner
1 dl nødder/mandler
100 g honning (gerne akacie eller en anden flydende honning)
40 g smør
50 g mørk chokolade, grofthakket

FREMGANGSMÅDE

Bland havregryn, sesamfrø, solsikkekerner og nødder/mandler i en stor skål. Hæld honning og smør i en gryde og smelt det sammen ved lav varme.

Vend honning-smørret i de tørre ingredienser og bland det godt sammen. Fordel blandingen på en bageplade med bagepapir og bag granolaen i ca 20 min v 175 grader traditionel ovn. Vend i granolaen undervejs, så det hele bliver godt gyldent.

Lad granolaen køle helt af og vend grofthakket chokolade i. Kom granolaen på glas eller i en bøtte og nyd den gerne på yoghurt med frisk frugt, i en trifli eller bare med mælk som lækker luksus morgenmad.

granola

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Comment *