Müsliboller med rosiner


müsliboller
Sprøde og saftige müsliboller med rosiner – en virkelig lækker bolle der både kan nydes som den er eller med smør. Disse müsliboller holder sig virkelig lækre saftige i lang tid!

I weekenden var Carla og jeg på besøg hos mine forældre, hvor min mor havde bagt müsliboller. Og de var altså et kæmpe hit hos Carla – no wonder med den mængde tørret frugt der var i de boller.

Men det gav mig altså lyst til selv at kaste mig ud i at bage müsliboller – og de blev altså virkelig gode! Både Carla spiser dem med stor glæde – og det gør vi andre herhjemme faktisk også.

Bollerne er virkelig saftige, og de holder sig fugtige længe – hvilket jo altså virkelig er rart, hvis man ikke lige spiser dem alle med det samme. De egner sig også utrolig godt til at komme i fryseren, så man lige kan tage en müslibolle op når lækkersulten melder sig, eller til fx madpakken.

Opskriften er inspireret af Cutecarbs – men selvfølgelig lavet en del om undervejs, så derfor ville jeg også dele min version <3

Rigtig god bagelyst – søde kram, Pilen <3

granolaboller

INGREDIENSER (12stk)

75 g grovhvalsede havregryn
80 g blandede frø og kerner (jeg brugte en blanding af solsikkekerner, sesamfrø og hørfrø)
300 g kogende vand
150 g koldt vand
100 g yoghurt/a38
10 g gær
2 spsk sirup eller sukker (30 g)
125 g fuldkornsspeltmel
275 g hvedemel
12 g salt
100 g rosiner (her kan man også erstatte nogle af rosinerne med fx tørrede tranebær)

sesamfrø til drys

FREMGANGSMÅDE

Start med at blande havregryn, frø og kerner i en skål og hæld kogende vand over. Rør rundt og lad det køle helt af til køleskabstemperatur – det tager ca 2 timer.

Når din iblødsætning er helt kold kan du lave din bolledej.

Rør koldt vand, gær, sirup og yoghurt sammen til gæret er opløst. Tilsæt de iblødsatte havregryn, frø og kerner sammen med fuldkornsspeltmel og hvedemel. Ælt blandingen ved lav hastighed på røremaskine i ca 3-4 minutter. Tilsæt nu salt og rosiner og skru op til medium hastighed – ælt dejen til den slipper skålens kanter og virker glat og smidig.

Hæld dejen i en oliesmurt bøtte eller skål, og dæk den til. Stil dejen i køleskabet natten over (minimum 10-12 timer).

Tænd ovnen på 220 grader så den er godt varm. Lad en bageplade (eller fx et bagestål) stå i ovnen og blive varm.

Hæld lidt sesamfrø på bordpladen og hæld forsigtigt dejen ud af skålen så den lander ovenpå sesamfrøene. Drys også lidt sesamfrø på toppen, og skær 12 boller ud af dejen med en dejskraber du dypper i vand undervejs (på den måde undgår du at skulle bruge ekstra mel).

Fordel bollerne på to stykker bagepapir. Skub bagepapiret med bollerne over på den varme plade og bag en plade boller af gangen i 18-20 min til de er gyldne.

Lad bollerne afkøle lidt inden de nydes som de er, eller med smør.

mysliboller


2 Comments on Müsliboller med rosiner

 1. Josefine
  24/02/2021 at 08:45 (10 måneder ago)

  Hej! 🙂
  Jeg har endnu ikke knækket koden til de perfekte müsliboller, men jeg vil vildt gerne prøve din opskrift her af!
  Jeg har dog inden røremaskine. Kan jeg bruge “slap and fold” – metoden, som man ofte bruger ifm. surdejsbrød? Eller skal jeg bare lægge kræfter i og røre dejen godt med røreskeen? Eller skal jeg helt droppe det, når jeg ikke har en røremaskine? 🙁
  Kh J

  Svar
  • pilenskoekken90
   26/03/2021 at 17:46 (9 måneder ago)

   Dejen er meget våd, så det kan godt være det bliver svært uden røremaskine. men lad mig endelig høre hvis du har succes med slap and fold eller grydeske 🙂

   Svar

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Comment *