Pistacietærte med konditorcreme og hindbær


pistacietærte
Pistacietærte med konditorcreme og hindbær – en skøn, farverig og sommerlig tærte med en sprød mørdejsbund, pistaciemazarin, pistacieganache med citron, konditorcreme og friske hindbær.

Denne tærte leder tankerne hen på sol, sommer og den klassiske jordbærtærte. Og denne pistacietærte er skam også inspireret af den klassisk jordbærtærte med mørdejsbund, mazarinmasse og konditorcreme – den har dog i stedet fået et twist af grønne pistaciekerner, citron og hvid chokolade. En virkelig lækker kombination, som er en fryd for både smagsløg og øjet.

Rigtig god bagelyst – søde kram, Pilen <3

pistacietærte
hindbærtærte
pistacietærte

Pistacieganachen er inspireret af denne peanutbutterganache hos altid dygtige Maja <3

INGREDIENSER (10 pers)

Konditorcreme
3 æggeblommer
50 g sukker
30 g maizena
1 fed vaniljestang
3 dl sødmælk
1,5 dl piskefløde

Mørdej
60 g flormelis
150 g hvedemel
1 nip salt
80 g koldt smør
1 æggeblomme

Mazarinmasse
75 g marcipan
50 g blødt smør
60 g sukker
1 lille æg
50 g usaltede pistaciekerner uden skal og hinde

Pistacieganache
40 g grønne usaltede pistaciekerner uden hinde
150 g hvid chokolade
40 g citronsaft
35 g piskefløde

Pynt
250 g friske hindbær
10 g grønne usaltede pistaciekerner uden hinde
rød skovsyre

FREMGANGSMÅDE

Konditorcreme
Flæk vaniljestangen og skrab vaniljekornene ud. Hæld vaniljekorn, vaniljestang og 2,5 dl af sødmælken i en gryde. I en skål piskes æggeblommer, sukker, maizena og den sidste 0,5 dl af mælken til en ensartet masse.

Varm mælken op til lige under kogepunktet, hvorefter du hælder mælken over æggemassen under omrøring. Hæld det tilbage i gryden og varm cremen op ved jævn varme indtil det begynder at tykne. Pisk hele tiden i cremen og kog den igennem i 2-3 min.. Tag cremen af varmen og hæld den i en stor skål (gerne med en stor flade, så cremen køler hurtigere) og læg straks et stykke husholdningsfilm tæt ned til cremen så der ikke dannes kondens. Sæt cremen på køl i ca 2 timer til den er helt kold. Lav imens kagen.

Efter 2 timer piskes cremen helt lind og uden klumper med en elpisker. I en anden skål piskes fløden til flødeskum, hvorefter den vendes med vaniljecremen til en ensartet masse. Fyld cremen i en sprøjtepose med rund tylle, og læg den på køl indtil kagen skal pyntes.

Mørdej
Bland mel, flormelis og salt. Tilsæt koldt smør i små tern og smuldr det godt imellem fingrene. Når det har konsistens som revet parmesan tilsættes en æggeblomme og dejen samles hurtigt på køkkenbordet – pas på ikke at ælte dejen for meget. Den skal kun lige samles.

Pak mørdejen ind i et stykke husholdningsfilm eller en pose og læg den på køl i ca 1 time.

Rul dejen tyndt ud på et meldrysset bord og løft den forsigtigt over i en tærteform med løs bund (ca 26 cm). Tryk forsigtigt dejen ned i formen, og skær det overskydende af med en skarp kniv langs kanterne. Stil tærtebunden på frys i 10 min eller på køl i 30 min.

Prik bunden med en gaffel og forbag tærtebunden ved 180 grader traditionel ovn i ca 10 min.

Pistaciemazarin
Ælt marcipan og sukker godt sammen, så sukkeret er arbejdet godt ind i marcipanen. Pisk det med smør til en lys og luftig masse. Tilsæt ægget og pisk blandingen lys og luftig. Blend pistanødderne til pistaciemel og vend det i mazarinmassen.

Kom mazarinmassen i den forbagte tærtebund og bag tærten i yderligere 12-15 min ved 180 grader. Tjek med en kniv at mazarinmassen er gennembagt.

Lad tærten køle helt af i køleskabet.

Pistacieganache
Blend pistacienødderne med en god blender/minihakker til det bliver til en pistaciepasta – dvs at nødderne begynder at afgive olie, så det bliver en sammenhængende masse. Det skal have konsistens som en tyk peanutbutter.

Smelt chokoladen over vandbad og rør pistaciemassen ud i den smeltede chokolade, så der ikke er nogen klumper. Varm fløden og citronsaften op til lige under kogepunktet og hæld det over chokoladen. Rør blandingen godt sammen med en dejskraber med hurtige bevægelser, til det samler sig til en blank ganache. Smag ganachen til med et nip flagesalt og hæld det over den afkølede tærtebund.

Lad ganachen sætte sig på køl i 2-3 timer til den er fast.

Pynt
Sprøjt konditorcreme ud på toppen af hele kagen i små dutter. Pynt med friske hindbær, lidt blendede grønne pistaciekerner og evt lidt rød skovsyre.

Nyd tærten kold.

hindbærtærte

5 Comments on Pistacietærte med konditorcreme og hindbær

 1. Ida
  01/11/2019 at 17:23 (2 år ago)

  Hej Pilen.
  Jeg vil rigtig gerne bage denne tærte, pistacietærte med konditorcreme, og har nu 2 gange prøvet at lave konditorcremen. Den bliver tyk og jeg følger opskriften til punkt og prikke. Men den bliver simpelthen ikke tyk nok til at kunne lave flotte runde kugler som på billedet. Min creme flyder ud…især efter den bliver blandet med flødeskum. Hvordan formår du at få cremen stiv?

  Svar
  • pilenskoekken90
   02/11/2019 at 18:07 (2 år ago)

   Hmm det lyder meget underligt – mit bedste bud må være evt at piske konditorcremen en smule mere. Og når du har samlet konditorcremen eventuelt at lade den sætte sig lidt på køl inden du sprøjter den ud 🙂

   Svar
 2. Marianne
  17/11/2020 at 15:59 (11 måneder ago)

  Hejsa.
  Vil nu forsøge mig med din smukke tærte. Kan jeg mon erstatte pistacie-mazarinen med pistaciemarcipanen fra Odense konfekt?

  Svar
 3. Katarina
  22/10/2021 at 15:07 (6 dage ago)

  Kan man lave tærten dagen før den skal spises?

  Svar

1Pingbacks & Trackbacks on Pistacietærte med konditorcreme og hindbær

 1. […] af mine nyeste opskrifter, er denne her virkelig lækre pistacietærte – den byder på en sprød mørdejsbund, pistaciemazarin, den mest fantastik grønne […]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Comment *