Amber mousse kage med hasselnødder og kaffe


amber mousse
Amber mousse kage med hasselnødder og kaffe – en helt fantastisk kage med masser af chokolade!

Kagen består af en saftig hasselnøddemazarin med et twist af citron og mælkechokolade, en kaffeganache, crunchy coffee lovers hasselnødder fra Summerbird og en helt fantastisk karamel mousse lavet på min yndlings Amber chokolade.

Normalvis er jeg mest til friske kager med masser af syre – men jeg må altså indrømme at denne her amber mousse kage giver alverdens friske kager kamp til stregen. Kombinationen af den lækre amber chokolade, kaffe, hasselnødder og det lille twist af citron er altså helt fantastisk – og jeg vil anbefale enhver chokoladeelsker at prøve kagen her!

Er du ikke så meget til kaffe skal du ikke lade dig skræmme – kaffesmagen er slet ikke så kraftig. Og hvis du absolut ikke bryder dig om kaffesmag kan du blot erstatte kaffen i ganachen med fløde og evt bruge en anden slags nødder. Bare et lille tip herfra <3

Jeg håber virkelig at i vil kaste jer ud i denne herlighed af en chokoladebombe, for det er allerede en af mine favoritter. Og gør jer selv den tjeneste at bruge god chokolade, for det kan smages. Jeg har linket til mine favoritter fra Summerbird i opskriften – amber chokoladen er som minimum et must, da den jo bidrager med den skønne karamelliserede smag til moussen.

Rigtig god bagelyst – søde kram, Pilen <3

karamelmousse
hasselnøddemazarin

INGREDIENSER (8-10 pers)

Hasselnøddemazarin
100 g marcipan
50 g brun farin
40 g sukker
100 g blødt smør
2 æg, stuetempererede
50 g hasselnødder
10 g hvedemel
1 nip flagesalt
skal af 1 øko citron
50 g god mælkechokolade (jeg bruger denne på 49 % fra Summerbird, som smager helt fantastisk

Kaffeganache
125 g mælkechokolade (jeg bruger denne på 49 % fra Summerbird, som smager helt fantastisk)
50 g piskefløde
25 g kraftig kaffe (gerne espresso)
10 g glukosesirup
et nip salt

Amber mousse
225 g amber chokolade
1 nip flagesalt
1,5 blade husblas
400 g fløde

Andet
1 pose Coffee lover nødder fra Summerbird (hvis du ikke kan skaffe de dragerede nødder, kan du alternativt bruge ristede og afskallede hasselnødder)
spåner af mælkechokolade
crispy pearls
guldstøv
lidt fintmalet kaffe eller et par kaffebønner der rives fint på et rivejern

FREMGANGSMÅDE

Hasselnøddemazarin
Pisk marcipan, brun farin, rørsukker og blødt smør til en cremet og ensartet blanding. Tilsæt æggene, et af gangen, og pisk dejen godt igennem – når begge æg er tilsat piskes dejen til den bliver tyk, lys og luftig.

Blend hasselnødderne til fint hasselnøddemel. Vend hasselnøddemel, hvedemel og flagesalt i dejen. Smelt chokoladen og vend det i dejen sammen med citronskal. Hæld dejen i en 20 cm springform med bagepapir i bunden, og som er smurt langs kanterne. Bag kagen ved 180 grader traditionel ovn i ca 25 min. Tjek med en pind at kagen er gennembagt i midten. Lad kagen køle helt af i køleskabet.

Kaffeganache
Hak chokoladen groft og smelt chokoladen over vandbad. Hæld fløde og glukosesirup i en gryde og gør din kaffe klar. Varm fløde og glukosesirup op til lige under kogepunktet. Tag gryden af varmen og tilsæt den varme kaffe. Hæld nu kaffefløden over den smeltede chokolade i en tynd stråle mens du rører hurtigt fra midten af skålen med en dejskraber. Rør grundigt indtil alt væsken er tilsat og blandingen har samlet sig til en blank ganache

Lad ganachen stå og sætte sig lidt i køleskabet i ca 30 min – rør i ganachen med 10 minutters mellemrum.

Løsn den afkølede kage fra springformen og læg et nyt stykke bagepapir i bunden. For springformen med kageplast og læg bunden i formen. Smør ganachen på toppen af kagen – ganachen behøves ikke at komme helt ud til kanterne. Stil kagen på køl i ca 30 min.

Hak 10 af dine coffee lover hasselnødder groft og drys dem ovenpå ganachen – igen ikke helt ud til kanterne. Tryk nødderne lidt ned i ganachen. Stil kagen tilbage på køl i yderligere 30 min til ganachen har sat sig helt.

Amber mousse
Læg husblas i blød i rigeligt koldt vand i minimum 10 min.

Smelt chokoladen over vandbad og stil til side. Varm 125 g fløde op til lige under kogepunktet, kram husblassen fri for vand og smelt husblassen ud i den varme fløde. Hæld fløden over den smeltede chokolade og rør hurtigt med en dejskraber til du får en blank ganache – der skal røres godt til, så der ikke kommer klumper i ganachen. Smag ganachen til med et nip flagesalt og lad ganachen stuetemperere, hvis den er meget varm.

Pisk fløden til let skum – det skal kun lige danne lette toppe. Vend fløden i ganachen af 3 omgange – forsigtigt, så du ikke slår luften ud af moussen. Når du har en ensartet mousse, stilles skålen i køleskabet i 30 min. Rør i moussen hver 10. minut – efter 30 minutter skulle den gerne være tyknet en smule.

Hæld amber moussen over kagen og stil kagen i fryseren i minimum 6 timer. Kagen kommer på frys, for at få en skarp kant – man kan også stille kagen i køleskabet i 8 timer, men så bliver kanten ikke helt så skarp, når man fjerner kageplasten).

Pynt
Tag kagen ud af fryseren (gerne 6 timer før servering) og befri den fra form og kageplast. Løft kagen over på et serveringsfad og stil den i køleskabet i 4-6 timer, så den tør langsomt op.

Halver 6-7 coffee lovers nødder med en skarp kniv og placer dem rundt omkring på kagen. Pynt også med lidt chokoladespåner og nogle crispy pearls vendt i guldstøv. Drys lidt fintmalet kaffe på toppen eller riv friske kaffebønner fint på et rivejern. Drys til sidst med lidt ekstra guldstøv.

Nyd kagen mens den er køleskabskold og helt optøet fra frost.

hasselnøddemazarin

2 Comments on Amber mousse kage med hasselnødder og kaffe

  1. stinna frydkjær liholm
    28/03/2019 at 08:45 (4 uger ago)

    Hej.
    Er det nogle alternativer når du bruger amber chokolade… Da jeg simpelthen ikke har råd til at bage hvis jeg skal købe summerbird…?

    Svar
    • pilenskoekken90
      28/03/2019 at 09:43 (4 uger ago)

      Du kan finde andre mærker som også laver karamelliseret hvid chokolade (fx Callebaut), men lige i denne her vil jeg virkelig anbefale Amber chokoladen, da den har en karamel-smag som ingen af de andre mærker. Så vil jeg i stedet anbefale at du bruger en billigere mælkechokolade og erstatter de dragerede hasselnødder med ristede og afskallede hasselnødder 🙂 Håber det var svar nok <3

      Svar

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Comment *