Kanelsnegle med vaniljecreme


kanelsnegle
Lækre og snaskede kanelsnegle med vaniljecreme – lidt af en luksus version af den klassiske kanelsnegl. Og absolut min favorit, for vaniljecreme er seriøst noget af det bedste jeg ved.

Hvis du også er klar på at bage og spise snaskede kanelsnegle med vaniljecreme og glasur, så følg med i videoen nedenfor, hvor jeg viser hvordan jeg laver de lækre snegle.

Rigtig god bagelyst – søde kram, Pilen <3

cremesnegle

INGREDIENSER (ca 18 stk)

Vaniljecreme
3 æggeblommer
50 g sukker
22 g maizena
1 vaniljestang
3 dl sødmælk

Remonce
150 g brun farin
150 g blødt smør
3 tsk kanel

Dej
25 g gær
1,25 dl sødmælk
1 æg
1 spsk sukker
1/2 tsk kardemomme
1/2 tsk salt
350 g hvedemel
125 g blødt smør

1 sammenpisket æg + 1 tsk koldt vand + 1 nip salt til pensling

Glasur
flormelis
kakaopulver
koldt vand

FREMGANGSMÅDE

Vaniljecreme
Varm mælk og vaniljekorn og vaniljestangen op i en gryde til lige før kogepunktet. Pisk sukker, æggeblommer og maizena i en skål.
Hæld forsigtigt mælken ned til æggeblandingen mens der piskes. Når alt mælken er tilsat hældes det hele tilbage i gryden og det varmes op ved medium-kraftig varme under konstant omrøring. Bliv ved med at røre indtil cremen tykner, og pisk det godt så der ikke kommer klumper i cremen. Lad cremen koge igennem et par minutter.

Tag cremen af varmen og hæld den i en flad skål (lad bare vaniljestangen blive i cremen). Dæk hurtigt cremen med film helt tæt ned til cremen så der ikke dannes skind eller kondens. Sæt cremen på køl i minimum 2 timer.

Fisk vaniljestangen op af cremen og pisk cremen godt igennem til den er lind og uden klumper. Kom gerne cremen i en sprøjtepose med en stor rund tylle (så er det lettere at dosere). Opbevar cremen på køl indtil brug.

Remonce
Rør brun farin, smør og kanel sammen til en ensartet blanding.

Dej
Lun sødmælken til den er lillefingervarm og hæld det i en skål. Tilsæt sukker og gær og rør rundt indtil gæret opløses. Tilsæt ægget og rør rundt. Hæld halvdelen af hvedemelet i skålen sammen med kardemomme og salt og rør dejen sammen til en klistret masse. Tilsæt det resterende mel sammen med det bløde smør og ælt dejen godt igennem – gerne på en røremaskine, da den er lidt klistret.

Lad dejen hæve tildækket i ca 45 min.

Rul dejen ud på et meldrysset bord til et tyndt stort rektangel. Fordel remoncen på dejen og smør den ud i et tyndt lag. Rul dejen stramt på det lange led. Skær enderne af og skær nu med en skarp kniv 18 snegle der er ca 3 cm høje. Fordel sneglene på to bageplader med bagepapir, og lad dem efterhæve i ca 30 min.

Lav en god fordybning i hver af sneglene og sprøjt vaniljecreme i fordybningerne – der må gerne komme godt med vaniljecreme i. Pensl sneglene med det sammenpiskede æg. Bag en plade af gangen ved 200 grader traditionel ovn i 12-14 min. Hold øje med sneglene – de skal blive gyldne og gennembagte.

Lad sneglene køle af mens du gør glasuren klar.

Glasur

Rør en glasur sammen af flormelis, kakaopulver (max 1 spsk) og lidt koldt vand – tilsæt kun lidt vand af gangen, så du får en god tyk glasur.

Hæld glasuren i en sprøjtepose og klip et lille hul, eller lav et kræmmerhus af bagepapir og kom glasuren i denne. Sprøjt mørk glasur på sneglene, og nyd dem mens de stadig er friskbagte.

kanelsnegle med vaniljecreme

4 Comments on Kanelsnegle med vaniljecreme

 1. Pernille
  25/03/2019 at 19:15 (2 år ago)

  Yum yum yum! Vi har bryllupsdag snart, og der plejer jeg (rimeligt uopfindsomt) at købe nogle special øl i gave til min mand – men jeg viste ham billederne her på siden af kanelsnegle med creme – og nu ønsker han sig det. Tak for altid god inspiration!

  Svar
  • pilenskoekken90
   27/03/2019 at 09:02 (2 år ago)

   Ej hvor dejligt at høre – jeg er sikker på at han bliver noget så glad <3

   Svar
 2. Stinna
  27/03/2019 at 22:49 (2 år ago)

  Øhm i opskriften står der del dejen i 12 stykker… I overskriften står der ca 18stk… Hvad tæller?

  Svar
  • pilenskoekken90
   28/03/2019 at 09:41 (2 år ago)

   Hej Stinna. Hov det er rettet 🙂

   Svar

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Comment *