Drømmekage – luksus drømmekage med æble og marcipan


  drømmekage

Drømmekage er en klassiker som de fleste af os vidst kender fra vores barndom – den kendte drømmekage fra brovst. En klassisk skærekage med kokosfyld på toppen. Og en kage som jeg alle dage ikke har fundet særlig interessant hvis jeg skal være ærlig. Primært pga bunden som jeg synes er ret så kedelig. Men det skulle nu ikke holde mig tilbage fra at lave en luksus version af drømmekagen, for især toppingen er jeg ret så vild med.

Jonas har altid kommet revet æble i bunden, så det måtte jeg prøve. Og så er marcipan jo bare aldrig en dårlig idé, når man gerne vil lave en saftig og fugtig kage. Denne her drømmekage bliver i hvert fald ikke tør og holder sig lækker og saftig mange dage!

Hvis du er fan af drømmekagen, men ikke er bange for at kaste dig ud i en opgraderet version, så synes jeg du skal prøve opskriften her. Og hvis du, ligesom jeg, aldrig har været den store fan af den klassiske drømmekage, så kan denne her version måske få dig til at skifte mening <3

Rigtig god bagelyst – søde kram, Pilen <3

drømmekage


INGREDIENSER (10-12 pers)

150 g marcipan
250 g rørsukker
250 g blødt smør
4 æg, stuetempererede
200 g hvedemel
1 tsk bagepulver
1/2 dl sødmælk
150 g skrællet og revet æble

Topping

130 g smør
165 g kokosmel
55 g mandler, grofthakket
265 g brun farin
65 g lys sirup
65 g sødmælk

FREMGANGSMÅDE

Pisk marcipan, rørsukker og blødt smør godt igennem til det bliver lyst og cremet i konsistensen. Tilsæt æggene, et ad gangen, mens du stadig pisker. Pisk dejen godt igennem når alle æggene er tilsat til den bliver lys og luftig. Sigt hvedemel og bagepulver og vend skiftevis melblandingen og sødmælken i dejen til det hele er blandet i. Tilsæt revet æble og rør dejen igennem

Hæld dejen i en 22*22 cm bradepande foret med bagepapir og bag kagen ved 180 grader traditionel ovn i 25 min. Tag kagen ud af ovnen og skru op til 225 grader.

Forbered toppingen mens kagen bager.

Hæld alle ingredienserne til toppingen i en gryde og varm det op ved medium varme. Når alle ingredienserne er smeltet sammen bringes blandingen kort op ved kraftig varme og tages herefter af varmen.

Fordel forsigtigt toppingen på den “næsten færdigbagte” kage og sørg for at jævne det ud med en ske – pas på ikke at hælde alt toppingen ud på midten, da det så vil synke ned og gøre det umuligt at bage kagen færdig.

Bag kagen færdig i 5-7 min ved 225 grader traditionel ovn – hæld øje med toppingen så den ikke brænder på, men den må gerne karamellisere let.

Lad kagen køle helt af før den nydes – evt i køleskab. Tag dog gerne kagen ud af køleskabet og lad den stuetemperere 1 times tid inden servering.

drømmekage


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Comment *