Gulerodslagkage med cream cheese frosting


gulerodslagkage

Denne gulerodslagkage med cream cheese frosting blev serveret som den ene af to slags kager til min fødselsdag for et par uger siden, og den blev altså virkelig god. Generelt er det jo ikke en dårlig idé at dele kagen i to og proppe ekstra cream cheese frosting imellem. Ekstra snask er ekstra godt, hvis du spørger mig!

Denne gulerodslagkage er der egentlig ikke så meget nyt i, da den er baseret på min bedste opskrift på gulerodsmuffins – dog med lidt justeringer, da den skulle kunne holde til at blive delt i to og stablet som en lagkage. Men i får opskriften alligevel, for det er da en virkelig lækker og festlig måde at servere en gulerodskage på.

Rigtig god bagelyst og søde kram, Pilen <3

gulerodskage


INGREDIENSER (8-10 pers)

Gulerodskage

200 g groftrevne gulerødder
200 g brun farin
50 g lys sirup
2 store æg
150 g smør
120 g hvedemel
1 tsk bagepulver
1,5 tsk stødt kanel
0,5 tsk stødt ingefær
1 nip salt
80 g valnødder

Cream cheese frosting

400 g philadelphia, stuetempereret
150 g blødt smør
200 g flormelis
skal af 2 øko citroner
saft af 1 citron (ca 4 spsk)

Pynt

en lille håndfuld valnødder
guldstøv
skovsyre

FREMGANGSMÅDE

Gulerodskage

Rist valnødderne i ca 3-5 min i en 200 grader varm ovn – kun lige til de dufter let ristede, og ikke bliver mørke. Lad valnødderne køle af og hak dem groft.

Pisk brun farin, lys sirup og æg godt sammen til det bliver lyst, tykt og luftigt – det er vigtigt at det piskes godt igennem i ca 5 min. Smelt smørret og stil det til side. Bland hvedemel, kanel, ingefær, bagepulver og salt og sigt det ned i æggeblandingen. Vend det godt sammen så der ikke er nogen klumper. Vend nu smørret i, lidt af gangen, til det hele er blandet godt sammen. Tilsæt gulerødder og valnødder og rør til en ensartet dej.

Hæld dejen i en 20 cm springform med bagepapir i bunden og bag kagen ved 180 grader traditionel ovn i ca 45 min. Tjek med en pind at kagen er helt gennembagt og at der ikke hænger rå dej ved.

Lad kagen køle af i formen i køleskabet til den er helt kold – minimum 4 timer.

Cream cheese frosting

Vær obs på at både smør og flødeost er stuetempereret inden du går igang med frostingen.

Pisk smør og flormelis lyst, luftigt og cremet – det er vigtigt at det piskes godt. Tilsæt flødeost og pisk det igennem til en ensartet blanding (ca 30 sek). Tilsæt citronskal og citronsaft og rør frostingen igennem.

Hæld frostingen i en sprøjtepose med en stjernetyl. Luk sprøjteposen og læg eventuel frostingen på køl i ca 1/2-1 time hvis den er meget blød – pas dog på at den ikke ligger for længe i køleskabet, så den bliver for fast til at sprøjte.

Samling og pynt

Befri den afkølede gulerodskage fra formen ved at skære rundt langs kanten med en skarp kniv. Flæk gulerodskagen i to ved at skære igennem den med en savtakket kniv.

Sprøjt nu først dutter med stjernetyllen på hele bunden. Jeg begynder først ude langs kanten i en cirkel og bevæger mig derefter ind mod midten. Når hele bunden er fyldt lægges toppen af kagen ovenpå frostingen (her er det vigtigt at frostingen er blød nok til at sprøjte, men fast nok til at den ikke klasker sammen). Sprøjt igen dutter med stjernetyllen på hele toppen af kagen. Hvis kagen ikke skal serveres med det samme kan den sagtens stå på køl indtil servering – på den måde når frostingen også at blive helt kold og nemmere at skære.

Hak nogle af valnødderne groft og nogle af dem helt fint. Vend alle valnødderne i guldstøv og fordel dem tilfældigt på toppen af kagen. Pynt evt med lidt rød skovsyre.

gulerodslagkage


20 Comments on Gulerodslagkage med cream cheese frosting

  1. Maria
    23/10/2018 at 22:28 (6 år ago)

    Flot kage! Jeg vil anbefale Arlas Buko Flødeost i stedet for Philadelphia – Arlas er nemlig uden tilsætningsstoffer!

    Svar
  2. Isabella Andersen
    26/10/2018 at 10:54 (6 år ago)

    Vil prøve denne kage til min kærestes fødselsdag i weekenden. Hvor mange personer er opkriften til?

    Svar
  3. Isabella Andersen
    26/10/2018 at 10:56 (6 år ago)

    Rettelse: Hov det var vidst mig der overså at der stod 8-10 personer men glæder mig til at prøve den, god weekend og tak for en masse lækre opskrifter!

    Svar
    • pilenskoekken90
      26/10/2018 at 17:31 (6 år ago)

      Dejligt at høre – rigtig god bagelyst! <3

      Svar
  4. Bodil
    08/02/2019 at 07:25 (6 år ago)

    Der står at valnødderne skal ristes i 35 min. Er det ikke i overkanten ?

    Svar
    • Mona
      09/02/2019 at 15:12 (6 år ago)

      Det skete så for mig.brændte lige for 40kr øko valdnødder af efter 10 min. Der skulle nok have stået
      3.5 min. Øv bøv

      Svar
      • pilenskoekken90
        09/02/2019 at 19:58 (6 år ago)

        Øv det er jeg ked af at høre :/ Bindestregen var ikke kommet med, så der skulle have stået 3-5 min. Det er rettet nu – håber du har fået bagt en dejlig kage alligevel <3

        Svar
    • pilenskoekken90
      09/02/2019 at 19:57 (6 år ago)

      Det er rettet – bindestregen var ikke kommet med. Der skulle have stået 3-5 min 🙂 Tak fordi din besked, så jeg kunne få det rettet <3

      Svar
    • Heidi
      16/09/2021 at 08:21 (3 år ago)

      BodilDer står 3 til 5min at valnødderne skal ristes i ovnen

      Svar
    • Ann
      07/11/2022 at 16:11 (2 år ago)

      Hvilken tyl har du brugt?

      Svar
  5. Vivi
    28/09/2019 at 15:05 (5 år ago)

    Kan den stå natten over med frosting i køleskab

    Svar
    • pilenskoekken90
      30/09/2019 at 08:50 (5 år ago)

      Det kan den sagtens! 🙂

      Svar
  6. Michelle Husted Bønnerup
    12/10/2020 at 01:14 (4 år ago)

    Kan man undlade valnødderne i dejen ? Da den skal bruges til børnefødselsdag …

    Svar
  7. ijos
    07/11/2020 at 02:03 (4 år ago)

    Hov det var vidst mig as der overså at der stod 8-10 personer men glæder mig til at prøve den as fd fdw

    Svar
  8. rasyid
    17/11/2020 at 01:40 (4 år ago)

    can this make us fat?

    Svar
  9. Jack
    30/12/2020 at 09:42 (4 år ago)

    really wanna try it at home, soon.

    Svar
  10. rio
    11/01/2021 at 08:23 (4 år ago)

    This is amazing! the text or article is amazing

    Svar
  11. Oliver
    08/11/2024 at 18:47 (3 måneder ago)

    Hmm, din opskrift ser meget lækker ud, men min kage er slet ikke hævet Har lavet 1/2 portion, men den er ikke engang lige så høj som én af dine bunde…?

    Svar

1Pingbacks & Trackbacks on Gulerodslagkage med cream cheese frosting

  1. […] elsker virkelig gulerodskage, og denne her version, hvor den serveres som lagkage med ekstra cream cheese frosting er min ultimative favorit. Og jeg kunne sagtens finde på at servere denne her til kaffen efter […]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Comment *