Gulerodslagkage med cream cheese frosting


gulerodslagkage

Denne gulerodslagkage med cream cheese frosting blev serveret som den ene af to slags kager til min fødselsdag for et par uger siden, og den blev altså virkelig god. Generelt er det jo ikke en dårlig idé at dele kagen i to og proppe ekstra cream cheese frosting imellem. Ekstra snask er ekstra godt, hvis du spørger mig!

Denne gulerodslagkage er der egentlig ikke så meget nyt i, da den er baseret på min bedste opskrift på gulerodsmuffins – dog med lidt justeringer, da den skulle kunne holde til at blive delt i to og stablet som en lagkage. Men i får opskriften alligevel, for det er da en virkelig lækker og festlig måde at servere en gulerodskage på.

Rigtig god bagelyst og søde kram, Pilen <3

gulerodskage


INGREDIENSER (8-10 pers)

Gulerodskage

200 g groftrevne gulerødder
200 g brun farin
50 g lys sirup
2 store æg
150 g smør
120 g hvedemel
1 tsk bagepulver
1,5 tsk stødt kanel
0,5 tsk stødt ingefær
1 nip salt
80 g valnødder

Cream cheese frosting

400 g philadelphia, stuetempereret
150 g blødt smør
200 g flormelis
skal af 2 øko citroner
saft af 1 citron (ca 4 spsk)

Pynt

en lille håndfuld valnødder
guldstøv
skovsyre

FREMGANGSMÅDE

Gulerodskage

Rist valnødderne i ca 35 min i en 200 grader varm ovn – kun lige til de dufter let ristede, og ikke bliver mørke. Lad valnødderne køle af og hak dem groft.

Pisk brun farin, lys sirup og æg godt sammen til det bliver lyst, tykt og luftigt – det er vigtigt at det piskes godt igennem i ca 5 min. Smelt smørret og stil det til side. Bland hvedemel, kanel, ingefær, bagepulver og salt og sigt det ned i æggeblandingen. Vend det godt sammen så der ikke er nogen klumper. Vend nu smørret i, lidt af gangen, til det hele er blandet godt sammen. Tilsæt gulerødder og valnødder og rør til en ensartet dej.

Hæld dejen i en 20 cm springform med bagepapir i bunden og bag kagen ved 180 grader traditionel ovn i ca 45 min. Tjek med en pind at kagen er helt gennembagt og at der ikke hænger rå dej ved.

Lad kagen køle af i formen i køleskabet til den er helt kold – minimum 4 timer.

Cream cheese frosting

Vær obs på at både smør og flødeost er stuetempereret inden du går igang med frostingen.

Pisk smør og flormelis lyst, luftigt og cremet – det er vigtigt at det piskes godt. Tilsæt flødeost og pisk det igennem til en ensartet blanding (ca 30 sek). Tilsæt citronskal og citronsaft og rør frostingen igennem.

Hæld frostingen i en sprøjtepose med en stjernetyl. Luk sprøjteposen og læg eventuel frostingen på køl i ca 1/2-1 time hvis den er meget blød – pas dog på at den ikke ligger for længe i køleskabet, så den bliver for fast til at sprøjte.

Samling og pynt

Befri den afkølede gulerodskage fra formen ved at skære rundt langs kanten med en skarp kniv. Flæk gulerodskagen i to ved at skære igennem den med en savtakket kniv.

Sprøjt nu først dutter med stjernetyllen på hele bunden. Jeg begynder først ude langs kanten i en cirkel og bevæger mig derefter ind mod midten. Når hele bunden er fyldt lægges toppen af kagen ovenpå frostingen (her er det vigtigt at frostingen er blød nok til at sprøjte, men fast nok til at den ikke klasker sammen). Sprøjt igen dutter med stjernetyllen på hele toppen af kagen. Hvis kagen ikke skal serveres med det samme kan den sagtens stå på køl indtil servering – på den måde når frostingen også at blive helt kold og nemmere at skære.

Hak nogle af valnødderne groft og nogle af dem helt fint. Vend alle valnødderne i guldstøv og fordel dem tilfældigt på toppen af kagen. Pynt evt med lidt rød skovsyre.

gulerodslagkage


4 Comments on Gulerodslagkage med cream cheese frosting

  1. Maria
    23/10/2018 at 22:28 (4 uger ago)

    Flot kage! Jeg vil anbefale Arlas Buko Flødeost i stedet for Philadelphia – Arlas er nemlig uden tilsætningsstoffer!

    Svar
  2. Isabella Andersen
    26/10/2018 at 10:54 (3 uger ago)

    Vil prøve denne kage til min kærestes fødselsdag i weekenden. Hvor mange personer er opkriften til?

    Svar
  3. Isabella Andersen
    26/10/2018 at 10:56 (3 uger ago)

    Rettelse: Hov det var vidst mig der overså at der stod 8-10 personer men glæder mig til at prøve den, god weekend og tak for en masse lækre opskrifter!

    Svar
    • pilenskoekken90
      26/10/2018 at 17:31 (3 uger ago)

      Dejligt at høre – rigtig god bagelyst! <3

      Svar

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Comment *