Bagt cheesecake med citron


bagt cheesecake

Jeg elsker virkelig cheesecake – som i virkelig ELSKER! Både den ubagte version, men især også den bagte version efter at jeg smagte den bedste bagte cheesecake hos Five Elephant i Berlin – den er helt simpel bestående af en krydret kiksebund, frisk cheesecakefyld og et syrligt lag creme fraiche på toppen. Siden da har jeg drømt om selv at lave den bagte version a la Five Elephant, men ingen af gangene er det lykkedes at få den bagte version til at sidde lige i skabet. Før nu.

Denne cheesecake har en skøn smag af citron og vanilje og en silkeblød konsistens. Kiksebunden er dejlig sprød og krydret med kanel, og ostemassen toppes med et syrligt lag creme fraiche som bages med til sidst. Denne cheesecake smager helt fantastisk lige som den er – men ellers kan den også topeps med fx en lækker brombærkompot som på næste billede. Jeg toppede cheesecaken med brombærkompot fra denne opskrift.

Rigtig god bagelyst – søde kram, Pilen <3

cheesecake med citron


INGREDIENSER (8-10 pers)

Kiksebund
350 g havrekiks eller digestive kiks
1,5 tsk kanel (kan undlades hvis man ikke er til den krydrede smag)
1 nip flagesalt
165 g smeltet smør

Ostefyld

600 g flødeost natural (ikke light) – stuetempereret
3 æg – stuetempereret
140 g rørsukker
korn af 1/2 vaniljestang
skal af 1 øko citron
saft af 1/2 citron

Cremefraiche topping
300 g creme fraiche 18%
40 g flormelis

FREMGANGSMÅDE

Kiksebund

Blend kiksene og bland dem med salt og kanel. Smelt smørret og rør det sammen med kiksene.

For en 20 cm springform med bagepapir i bunden og bagepapir rundt langs kanten (hvis du vil være helt sikker på at den slipper kanterne). Hæld kiksemassen i springformen og tryk kiksene sammen i bunden og op langs siderne – det gør ikke noget at kanten ikke er helt skarp, men den skal gerne gå ca 7 cm op langs kanterne.

Forbag kiksebunden ved 180 grader i ca 10 minutter. Stil bunden på køl mens du klargør fyldet.

Ostefyld

Sørg for at alle ingredienserne til ostefyldet er stuetempereret inden du laver fyldet.

Flæk vaniljestangen og skrab kornene ud. Mas kornene sammen med lidt af rørsukkeret så vaniljekornene fordeles i sukkeret. Rør flødeost, rørsukker, vaniljekorn og citronskal sammen – det skal ikke piskes, men blot røres sammen (jeg bruger K-spaden på min røremaskine, men ellers kan en grydeske/dejskraber også gøre det)). Rør æggene i et af gangen – du skal stadig ikke piske, men blot røre til ægget er inkorporeret. Rør til sidst citronsaft i ostemassen.

Hæld ostemassen i den forbagte kiksebund og bag cheesecaken i ca 55 min ved 160 grader traditionel ovn. Cheesecaken må endelig ikke få for meget, så den skal stadig blævre på midten. Lad kagen hvile et par minutter mens du rører creme fraiche toppingen sammen.

Creme fraiche topping

Rør cremefraiche og flormelis sammen så der ikke er nogle klumper. Hæld forsigtigt cremefraichen på toppen af cheesecaken og jævn overfladen med en spatel. Stil cheesecaken tilbage i ovnen og bag den yderligere 8 minutter ved 160 grader traditionel ovn.

Sluk ovnen og åben ovnlågen halvt op. Lad cheesecaken stå i ovnen med lågen åben 1 time. Tag herefter cheesecaken ud af ovnen og lad den hvile på køkkenbordet endnu 1 time. Stil nu din cheesecake i køleskabet i minimum 6 timer før den skal spises.

Nyd den kolde cheesecake som den er eller med en lækker bærkompot på toppen.

bagt cheesecake


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Comment *