Brownie med chokoladecreme og friske bær


I får lige endnu en fødselsdagskage der blev serveret da jeg fejrede dagen med familien – denne gang en virkelig lækker og intens brownie toppet med mælkechokoladecreme og friske blåbær. En sikker vinder på et kagebord – især hos de chokoladeglade.

Brownien er tung og intens, og jeg har brugt en 70 % chokolade som giver den helt fantastiske dybe smag til kagen. Toppet med den lækre bløde mælkechokoladecreme og de friske blåbær, så er det altså en himmelsk mundfuld. Chokolade med chokolade på er aldrig dårligt – især ikke når det lige får selskab af et par syrlige bær og lidt guldstøv.

Husk at begynde på kagen dagen før den skal serveres, da den har bedst af at stå i køleskabet natten over, for at få den helt rigtige og lækre konfektagtige konsistens.

Rigtig god bagelyst – søde kram, Pilen <3


Den lækre mælkechokoladecreme er lavet med inspiration fra en chokoladekagecreme hos altid dygtige Anne <3

INGREDIENSER (10-12 pers)

Brownie

200 g smør
200 g mørk chokolade (70 %)
100 g brun farin
150 g sukker
4 æg
40 g hvedemel
1 nip flagesalt

Mælkechokoladecreme (Lavet med udgangspunkt i denne opskrift hos Anne)

100 g mørk mælkechokolade (jeg bruger en 49 % fra Summerbird)
3 æggeblommer
60 g sukker
23 g maizena
korn af 1/2 fed vaniljestang
3 dl sødmælk

1,5 dl piskefløde

Pynt

125 g friske blåbær
chokoladespåner
chokoladestøv
guldstøv

FREMGANGSMÅDE

Brownie

Smelt smørret i en gryde og stil det til side. Hak den mørke chokolade fint og hæld det i gryden – rør rundt så smør og chokolade smelter sammen.

Pisk æg, brun farin og sukker til det bliver lyst og luftigt. Vend chokoladesmørret i æggesnapsen af to omgange. Sigt hvedemel og vend det i dejen. Tilæt flagesalt og rør rundt.

Hæld dejen i en 23-24 cm springform med bagepapir i bunden og bag kagen ved 180 grader i ca 25 min. Kagen må endelig ikke få for meget, da den ætter sig færdigt i køleskabet. Lad kagen  køle af og stil den herefter i køleskabet natten over.

Lav også chokoladecremen klar samme dag som brownien, så begge dele kan nå at køle ned.

Mælkechokoladecreme

Hak chokoladen helt fint. Varm mælken op i en gryde til lige under kogepunktet og tag gryden af varmen. Tilsæt chokoladen og lad den smelte et minuts tid. Pisk nu herefter mælk og chokolade sammen til du får en helt glat og ensartet chokolademælk – hvis der er små stykker chokolade, så kør chokolademælken igennem med en stavblender så den bliver helt glat.

Pisk vaniljekorn, æggeblommer og sukker lyst og luftigt. Tilsæt maizena og pisk det med så det bliver en ensartet blanding.

Tilsæt den lune chokolademælk til æggeblandingen mens du pisker. Når alt chokolademælken er tilsat hældes det hele tilbage i gryden.

Varm chokoladecremen langsomt op ved medium varme mens du konstant pisker i cremen – cremen skal op og koge, og vil begynde at tykne når den bringes i kog. Sørg for hele tiden at piske i cremen så der ikke dannes klumper, og når cremen koger, så lad den koge igennem i mindst 2 minutter mens du fortsat pisker.

Hæld chokoladecremen i en skål og dæk overfladen med husholdningsfilm. Pak chokoladecremen ind og køl den helt af i køleskabet – gerne natten over sammen med kagen.

Dagen efter piskes den kolde creme godt igennem med en elpisker. Pisk også fløden til let skum og vend fløden i chokoladecremen til en ensartet creme.

Samling og pynt

Befri brownien fra formen ved at skære rundt langs kanten med en skarp kniv. Top kagen med mælkechokoladecremen. Top med friske blåbær og chokoladeflager.

Drys kagen med chokoladestøv vendt med guldstøv – blend blot kold chokolade til fint støv og vend det med lidt guldstøv.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Comment *