Mørk brownie med hasselnødder og mælkechokolade


brownie med mælkechokolade

En helt fantastisk svampet og intens mørk brownie med store stykker af mælkechokolade og ristede hasselnødder – og med et lille twist af malt. Denne brownie er virkelig tung og nydes bedst i små hapsere, eller med en kugle vaniljeis til. Men den smager virkelig godt og syndigt.

Jeg elsker virkelig brownie, og selvom denne brownie har allerbedst af at sætte sig i køleskabet natten over, så smager den altså også virkelig godt lun. Vi nød i hvert fald et par stykker da den stadig var helt friskbagt og det var SÅ lækkert. Det eneste minus var bare at vi godt kunne have brugt en kugle is og lidt friske bær til, for det vil altså kunne udgøre en virkelig skøn dessert.

Hvis du også er vild med chokolade og tunge intense chokoladekager, så er denne brownie lige noget for dig <3

Rigtig god bagelyst og søde kram, Pilen

brownie med hasselnødder


Tip! Jeg har tilsat mørk maltmel til brownien, hvilket giver let brændte og mørke noter – det kan sagtens undværes hvis du ikke er til dette. Hvis du bruger maltmel, så pas på med ikke at komme mere end den angivne mængde i, da det smager kraftigt igennem.

INGREDIENSER (9 stykker)

100 g smør
100 g mørk chokolade (70 %)
2 æg
50 g brun farin
75 g sukker
20 g hvedemel
2 g mørk maltmel (kan undlades)
50 g mælkechokolade, grofthakket
50 g ristede og afskallede hasselnødder, grofthakket
1 tsk hvedemel
1 nip flagesalt

FREMGANGSMÅDE

Smelt smørret i en gryde og stil det til side. Hak den mørke chokolade fint og hæld det i gryden – rør rundt så smør og chokolade smelter sammen.

Pisk æg, brun farin og sukker tild et bliver lyst og luftigt. Vend chokoladesmørret i æggesnapsen af to omgange. Sigt hvedemel og maltmel og vend det i dejen. Vend halvdelen af mælkechokoladen og hasselnødderne med 1 tsk hvedemel og rør det i dejen. Tilæt flagesalt og rør rundt.

For en 16*16 cm kvadratisk form eller kagering med bagepapir og hæld dejen heri. Drys med det resterende mælkechokolade og hasselnødder. Bag kagen ved 180 grader traditionel ovn i ca 20 min. Kagen skal hellere være til den underbagte side end helt gennembagt da den så bliver tør.

Lad kagen køle helt af og stil den i køleskabet natten over. Nyd kagen i små stykker – gerne med en kugle vaniljeis til.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Comment *