Kanelgifler


kanelgifler

Hvis der er noget der altid hitter så er det en eller anden form for kanelsnegl – og de her kanelgifler er altså ingen undtagelse. Kanelgiflerne indbyder til ren og skær indendørs hygge med varm kakao, stearinlys og selvfølgelig kage. Disse kanelgifler byder på en lækker blød og smørfyldt dej rullet sammen med en lækker kanelremonce med lidt marcipan.

Det er faktisk ikke første gang jeg bager kanelgifler – men sidste gang måtte jeg altså efter mange mislykkede forsøg give op. Remoncen blev ved med at flyde ud ligegyldigt hvad jeg gjorde af tips og tricks. Nu her et år efter tyede jeg så igen til mine google-skills og prøvede at finde ud af hvilke tips der fandtes rundt omkring til at undgå en remonce der flyder ud.

Jeg kunne så læse mig til (åbenbart på en hjemmeside der havde noget med Knorr at gøre – aner ikke hvordan jeg havnede der) at en smule hvedemel kunne holde lidt på fyldet. Og tidligere erfaringer har også lært mig at lidt marcipan også gør remoncen lidt fastere. Så en kombination af marcipan og hvedemel i remoncen skulle altså vise sig at være nøglen. Det var i hvert fald minimalt hvad der røg ud denne gang, så endelig lykkedes det.

Og nu er der også en opskrift klar til jer der også har lyst til at kaste jer ud i den lidt flade fortolkning af en kanelsnegl. Ikke desto mindre smager de altså virkelig godt!

Dejlig weekend til jer alle – søde kram, Pilen <3

kanelgifler


INGREDIENSER (14-16 stk)

25 g gær
1,25 dl sødmælk
1 æg
1 spsk sukker
1 tsk kardemomme
1/2 tsk salt
350 g hvedemel
100 g blødt smør

50 g marcipan
100 g brun farin
150 g blødt smør
2 tsk kanel
1 spsk mel (10 g)

1 sammenpisket æg til pensling

FREMGANGSMÅDE

Lun sødmælken til den er lillefingervarm og hæld det i en skål. tilsæt sukker og gær og rør rundt indtil gæret opløses. Tilsæt ægget og rør rundt. Hæld halvdelen af hvedemelet i skålen sammen med kardemomme og salt og rør dejen sammen til en klistret masse. Tilsæt det resterende mel sammen med det bløde smør og ælt dejen godt igennem i ca 5 minutter – gerne på en røremaskine, da den er lidt klistret.Lad dejen hæve tildækket i ca 45 min.

Ælt marcipan og brun farin sammen. Tilsæt smør, kanel og hvedemel og rør det hele sammen til en ensartet blanding. Slå dejen sammen og rul den ud til et rektangel på ca 20*65 cm. Smør remoncen ud på dejen så det dækker hele dejen – lad ca 1 cm være fri på det lange led.

Rul nu en flad spiral på det lange led ved først at folde dejen ca 3 cm ind og herefter rulle videre så du får en flad lang pølse. Læg dejen med lukningen nedad, og skær gifler à 4-4,5 cm bredde. Fordel giflerne på to bageplader med bagepapir og lad dem efterhæve tildækket i ca 30 min.

Pensl giflerne med sammenpisket æg og bag en plade af gangen ved 200 grader traditionel ovn i ca 12 min.

Lad giflerne køle let af inden de nydes lune.

kanelgifler


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Comment *