Bamseboller med æble, kanel og kardemomme


bamseboller
Bløde og luftige bamseboller med æble, kanel og kardemomme – virkelig lækre og børnevenlige boller, som nydes allerbedst lune med rigeligt smør.

Selvom jeg elsker surdejsboller med store luftbobler og en sprød skorpe, så er jeg altså også helt og aldeles vild med bløde fødselsdagsboller eller bamseboller, som bare smager af mere. Her har de børnevenlige bamseboller fået et twist af lidt revet æble, kanel og kardemomme. De smager ikke kraftigt af æble og krydderier, men æblet bidrager med en dejlig fugtighed og lidt sødme – og krydderierne kan du skrue op og ned for som du foretrækker. Hvis du er på udkig efter deciderede æbleboller, så har jeg et bud på sådan nogle her, hvor æblet træder mere igennem.

Bollerne skal ikke hæve særlig længe, så de er perfekte til dage hvor man får akut lyst til friskbagte boller med smør. Perfekte til en dag som i dag hvor det er lidt gråt og blæsende udenfor – og gerne med en kop varm kakao eller te til.

Rigtig dejlig onsdag til jer alle – søde kram, Pilen <3

æbleboller


INGREDIENSER (16 stk)

350 g koldt vand
100 g græsk yoghurt
25 g gær
2 æg (gem halvdelen af det ene æg til pensling)
1 spsk rørsukker
150 g fuldkorns speltmel
550-600 g hvedemel
8 g salt
150 g revet æble
1 tsk kardemomme
1 tsk ægte kanel
75 g blødt smør

FREMGANGSMÅDE

Rør græsk yoghurt, vand, gær og rørsukker sammen, så gæret opløses i væsken. Tilsæt æg (husk at lade 1/2 æg være tilbage til pensling) og revet æble og rør rundt. Tilsæt fuldkorns speltmel, hvedemel, kardemomme, kanel og salt og ælt dejen godt igennem i ca 5 minutter. Tilsæt smørret undervejs og ælt dejen til den bliver skinnende og glat – ca 7-8 minutter i alt.

Hæld dejen i en skål drysset med lidt mel og lad den hæve tildækket ved stuetemperatur i ca 1 time.

Hæld dejen ud på en meldrysset bordplade og del dejen i 16 lige store stykker. Form bollerne ved at spænde dem op å de bliver runde – dette gøres ved at samle dejen gentagne gange det samme sted på bollen. Herefter placeres bollen med samlingen nedad på bordpladen med lidt mel og trilles forsigtigt helt rund – pas på ikke at få for meget mel på bollerne, selvom dejen klistrer lidt.

Placer bollerne på to bageplader med bagepapir og lad dem efterhæve ca 30 minutter.

Pensl bollerne med det sidste halve æg og bag en plade af gangen ved 210 grader i ca 18 minutter. Lad bollerne køle lidt af inden de nydes med smør, marmelade eller hvad du nu foretrækker.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Comment *