Mandelkage med hindbær, marcipan og karamelliseret hvid chokolade og hindbær


Saftig og smagfuld mandelkage med hindbær, marcipan og karamelliseret hvid chokolade – en virkelig simpel skærekage, men absolut ikke kedelig. Kagen er dejlig saftig på grund af mandelmelet, der også giver en mørkere og mere intens smag til den elles klassiske mazarin.

Hvis du har akutte kagecravings, så er kagen lækker både nybagt, men også efter en nat i køleskabet. Efter min mening er den allerbedst kold, når den lige har sat sig på køl minimum et par timer – men man kan altså sagtens smugspise lidt af kagen, når den kommer ud af ovnen. Jeg plejer i hvert fald at have ret svært ved at holde fingrene fra kagen, når først lejligheden dufter af hjemmebag.

Jeg håber i nyder søndagen derude – måske med et stykke kage. Søde kram, Pilen <3


Tip! Hvis du er så heldig at få fat i friske hindbær fremfor den frosne variant, så skal bagetiden muligvis nedsættes en smule – de frosne bær forlænger nemlig bagetiden på kagen.

INGREDIENSER (6-8 pers)

100 g marcipan
50 g brun farin
50 g sukker
100 g blødt smør
2 æg, stuetempererede
15 g hvedemel
1/3 tsk flagesalt
65 g ristede mandler
75 g hindbær (frosne)
50 g amber chokolade (karamelliseret hvid chokolade)

FREMGANGSMÅDE

Pisk marcipan, brun farin, sukker og det bløde smør godt sammen til en cremet og ensartet blanding. Tilsæt æggene, et af gangen, og pisk dejen godt sammen indtil den er cremet, lys og luftig – det tager 3-5 minutter (og det er vigtigt at dejen er pisket godt igennem).

Hvis dine mandler ikke er ristede på forhånd, så rist dem ved at kommer mandlerne i en 200 grader varm ovn i 3-5 minutter. De skal tage lidt farve, men pas på at de ikke bliver for mørke.

Blend 40 g af mandlerne til mandelmel, og hak de resterende 25 g groft. Hak også chokoladen groft.

Bland mandelmel, hvedemel og flagesalt og vend det i dejen. Rør den hakkede chokolade i dejen, og hæld dejen i en 16*16 cm kvadratisk form foret med bagepapir (eller alternativt en lille springform). Fordel hindbærrene på toppen af kagen og tryk dem let ned i dejen. Drys med de grofthakkede mandler.

Bag kagen ved 180 grader traditionel ovn i 25-30 min – tjek med en pind at kagen er gennembagt. Lad kagen køle af før den nydes – gerne i køleskabet i minimum et par timer.


 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Comment *