Islagkage med chokoladeis, hindbærcoulis og fragilité bund


chokoladeis

Sidst islagkage for denne omgang med chokoladeis, hindbærcoulis og fragilité bund. En klassiker af smagskombinationer, men altid en sikker vinder. Mørk chokolade, hindbær og nødder smager altid fantastisk sammen – og det bliver absolut ikke dårligere af at være samlet i en lækker kølende islagkage.

Næste uge byder på endnu mere sommervejr, hvilket jo er en fremragende undskyldning for at lave en masse is. Og hvorfor ikke forkæle sig selv og familien med en lækker islagkage – det tror jeg i hvert fald ikke man får nogle klager over.

Den mørke chokoladeis i islagkagen her smager helt fantastisk i sig selv, så hvis du ikke orker at skal igang med at samle en hel lagkage, så lav bare isen. Den er helt fantastisk, og kan få ethvert chokoladehjerte til at smelte.

Jeg holder sommerferie fra bloggen – det vil sige at jeg lige trækker stikket en uge uden blogindlæg, instagram og facebook. Jeg har brug for en uge kun med fokus på min dejlige familie. Derudover byder næste uge på en lyntur i sommerhus med søde venner, hvor den står på afslapning og hygge.

Nyd sommeren, og så ses vi på den anden side med masser af fornyet energi, fornyet inspiration og søde sager.

Søde sommerkram, Pilen <3

islagkage med hindbær islagkage med chokoladeis


INGREDIENSER (8-10 pers)

Fragilité bund

2 æggehvider
100 g sukker
75 g ristede og afskallede hasselnødder
25 g ristede mandler
50 g mørk chokolade

Hindbærcoulis

120 g hindbær
60 g sukker

Chokoladeis

3,5 dl sødmælk
2,5 dl fløde
125 g rørsukker
4 æggeblommer
150 g mørk chokolade af god kvalitet (ca 60%)

Pynt

100 g friske hindbær
hasselnødder vandt i guldstøv
25 g mørk chokolade
chokoladeperler
rød skovsyre

FREMGANGSMÅDE

Fragilité bund

Pisk æggehviderne så de er næsten stive. Tilsæt sukkeret lidt af gangen, mens du stadig pisker – når alt sukkeret er tilsat piskes blandingen til en stiv marengs. Dette tager ca 10 min alt efter hvor effektiv dit piskeris/røremaskine er.

Hak nødderne groft i en minihakker. Hak chokoladen groft, og vend både nødder og chokolade i marengsen.

For en springform (18 cm) med bagepapir i bunden og fordel marengsen i springformen. Glat overfladen med en ske og bag marengsen ved 180 grader traditionel ovn i 12-14 min. Lad bunden køle helt af og put den herefter i fryseren i ca 30 min før den tages ud af springformen.

Tag den frosne fragilité bund ud af fryseren og befri den fra springform og bagepapir. Læg et nyt stykke bagepapir i bunden af springformen og for kanterne med kageplast. Placer fragilité bunden i bunden af springformen.

Hindbærcoulis

Kog hindbær og sukker op. Skru ned til medium varme og lad det småkoge i ca 5 min. Hæld din hindbærcoulis i en flad skål for at fremskynde nedkølingen og stil den i køleskabet til den er kold.

Smør hindbærcoulis på fragilité bunden, så den er ca 1 cm fra kanterne. Stil bunden på frys indtil isen er klar.

Chokoladeis

Pisk sukker og æggeblommer til det er lyst og luftigt. Varm chokolade, mælk og fløde op til lige under kogepunktet i en gryde – sørg for at piske i det hele tiden, så chokoladen ikke brænder på i bunden af gryden. Hæld den varme chokolademælk over æggeblandingen i en tynd stråle mens du pisker – hæld herefter det hele tilbage i gryden og varm blandingen op ved svag varme mens du hele tiden rører med et piskeris.

Varm cremen op til 83 grader (endelig ikke højere temperatur) – hold øje med at cremen begynder at tykne. Når cremen har fået den rette temperatur hældes den igennem en sigte over i en ren skål.

Dæk iscremen til med husholdningsfilm, så der ikke dannes kondens, og stil den på køl natten over til den er helt kold. Du kan evt lave et isbad til at sætte skålen i, så cremen køler hurtigere.

Kør den kolde iscreme på ismaskine til den har konsistens som softice og hæld den herefter over den frosne bund. Jævn overfladen og stil islagkagen i fryseren i minimum 6 timer, så den er helt gennemfrossen.

Pynt

Tag islagkagen ud af fryseren ca 15 min før servering.

Kør chokoladen i en minihakker, så du får et rustikt udseende på chokoladen. Pynt kagen med friske hindbær, chokolade, chokoladeperler, hasselnødder, guldstøv og rød skovsyre.

chokoladeis


 

4 Comments on Islagkage med chokoladeis, hindbærcoulis og fragilité bund

 1. Tina
  22/07/2018 at 10:30 (2 år ago)

  Virkelig dejlig sammensætning:-)
  Den er gemt.
  Rigtig god sommerferie til dig:-)

  Svar
  • Pilen
   04/08/2018 at 09:00 (2 år ago)

   Tak og i lige måde <3

   Svar
 2. Jette
  24/07/2018 at 10:40 (2 år ago)

  Nøj hvor ser det lækkert ud Camilla…. kombinationen af fragilité, chokolade og hindbær går man aldrig galt med… den glæder jeg mig til at prøve.

  Svar
  • Pilen
   04/08/2018 at 09:00 (2 år ago)

   Tak søde Jette <3

   Svar

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Comment *