Islagkage med cookies og mælkechokoladeis


islagkage med cookies

Islagkage med cookies og mælkechokolade – virkelig en dessertbombe, der ikke er for sarte sjæle. Er du til gengæld vild med chokolade, cookies og is, så har vi altså en vinder. I princippet er det en gigantisk issandwich med kæmpe cookies som både bund og top, lagt sammen med den skønneste mælkechokoladeis. Haps, siger jeg bare!

Sørg for ikke at bage dine kæmpe cookies for meget, hvis du er cookie dough fan – de må gerne være lige til den underbagte side i midten, da den så forbliver dejlig blød. Det gør den også lidt lettere at spise – og så går man jo aldrig galt i byen med en omgang cookie dough og is.

Selvom chokolade og cookies lyder som en tung omgang, så kan den altså sagtens nydes her i sommervarmen. Det har i hvert fald ikke afholdt os herhjemme fra at spise lidt for mange stykker af denne her sag. Næste gang tror jeg lige jeg vil time det med at vi får gæster, så vi ikke spiser næsten en hel islagkage selv. Ups.

Isen kræver en ismaskine, da den ellers vil krystallisere. Hvis du ikke har en ismaskine kan jeg anbefale at prøve nogle af mine islagkager med parfait, som kan laves uden ismaskine – måske denne variant med mynte, eller mini islagkager med jordbærparfait – eller min favorit med banan, karamel, nødder og chokolade.

Rigtig dejlig onsdag til jer alle – og masser af søde kram, Pilen <3

issandwich mælkechokoladeis


INGREDIENSER (10-12 pers)

Cookies

200 g blødt smør
300 g brun farin
2 æg, stuetempererede
300 g hvedemel
1 tsk bagepulver
1 tsk flagesalt
300 g mørk chokolade

bages 17-18 min ved 180 grader – trykkes ud til 15 cm diameter.

Mælkechokoladeis

200 g god mælkechokolade (fx mælkechokolade fra Summerbird på 49%)
3,5 dl sødmælk
2,5 dl fløde
115 g rørsukker
4 æggeblommer

FREMGANGSMÅDE

Cookies

Pisk brun farin og smør godt igennem til en lys og cremet blanding – sørg for hele tiden at skrabe ned fra skålens kanter så alle ingredienserne bliver pisket med. Tilsæt ægget og pisk igen blandingen til en helt lys, luftig og cremet dej.

Bland hvedemel, bagepulver og salt og hæld det i dejen – pik det hurtigt sammen til en ensartet blanding.

Hk begge slags chokolade groft og rør dem i dejen. Stil dejen tildækket på køl i minimum en time – gerne natten over.

Vej 2 gange 300 g cookiedej af og tril til to store kugler. Placer dem på hver sin bageplade med bagepapir og tryk dem flade til de er 15 cm i diameter. Brug fingrene til at jævne overfladen og sørg for at kanterne er nogenlunde lige – dette gør at du får et nogenlunde ens udseende på dine cookies.

Bag én cookie af gange ved 180 grader traditionel ovn i 17-18 min. Den skal kun lige sætte sig i midten og må gerne være til den underbagte side (hvis altså du er vild med cookiedough ligesom jeg). Lad dine cookies køle helt af.

Mælkechokoladeis

Pisk sukker og æggeblommer til det er lyst og luftigt. Varm chokolade, mælk og fløde op til lige under kogepunktet i en gryde – sørg for at piske i det hele tiden, så chokoladen ikke brænder på i bunden af gryden. Hæld den varme mælke-fløde over æggeblandingen i en tynd stråle mens du pisker – hæld herefter det hele tilbage i gryden og varm blandingen op ved svag varme mens du hele tiden rører i blandingen med et piskeris.

Varm cremen op til 83 grader (endelig ikke højere temperatur) – hold øje med at cremen begynder at tykne. Når cremen har fået den rette temperatur hældes den igennem en sigte i en ren skål.

Dæk cremen til med husholdningsfilm, så der ikke dannes kondens, og stil den på køl natten over til den er helt kold. Du kan evt lave et isbad til at sætte skålen i, så cremen køler hurtigere.

Kør den kolde creme på ismaskine til den har konsistens som softice og hæld den herefter i en 18 cm rund silikoneform. Lad isen sætte sig helt i fryseren i minimum 6 timer.

Saml islagkagen ved at befri isen fra silikoneformen og placere den imellem de to kæmpe cookies. Pres kagen let sammen, så isen klæber fast til dine cookies. Nys islagkagen med det samme eller sæt den tilbage på frys – jeg foretrækker at spise islagkagen lige når den er lagt sammen, da cookie bundene stadig er bløde. Når hele islagkagen har været på frys bliver bundene lidt hårdere.

Hvis islagkagen har været på frost skal den gerne tages ud af fryseren i ca 15 minutter før den skæres ud.

mælkechokoladeis


 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Comment *