Lakridsis med hindbærcoulis


Selvom jeg laver mange kager og desserter, så er det altså ikke altid at resultatet bliver lige som jeg havde forestillet mig. Hvilket faktisk var tilfældet med denne is her – ikke desto mindre er det den absolut bedste lakridsis jeg både har smagt og lavet. Og det siger altså ikke så lidt, for jeg er virkelig kæmpe fan af lakridsis.

Intentionen var faktisk at lave en karamelis med noter af lakrids. Jeg ko bare til at give den lige rigeligt gas med lakridsen, så det i stedet endte med at blive en virkelig smagfuld og intens lakridsis, hvor karamellen ikke er i fokus – men hvor karamellen i stedet bidrager med en lækker dybde og sødme til isen, samt en lækker og blød konsistens. Så selvom den ikke blev lige som jeg havde haft i tankerne, så endte resultat alligevel med at blive super lækkert. Jeg skal dog stadig lige have eksperimenteret videre med den anden variant, hvor karamellen er mere i fokus. Men den må i have til gode til en anden god gang.

Indtil da vil jeg virkelig anbefale jer at kaste jer ud i lakridsisen – den er perfekte til det varme sommervejr. Og så er jeg sikker på at den vil hitte hos enhver lakridselsker. Jeg har blandet lidt hindbærcoulis i isen for at give isen et friskt pust.

Isen kræver en ismaskine, og hvis du ikke allerede har sådan en, så vil jeg virkelig anbefale dig at anskaffe dig en. Det er altså ren lykke at kunne spise is direkte fra maskinen. Og så kan man lave lige de smagsvarianter man elsker allermest.

Rigtig dejlig lørdag til jer alle – søde kram, Pilen <3


Tip! Du kan enten købe kondenseret mælk der er kogt til karamel – ellers skal dåsen med kondenseret mælk koges i en stor gryde, hvor dåsen dækkes helt med vand i 3,5 time. Køl dåsen og karamellen helt af inden brug.

Lakridsis

4 æggeblommer
75 g rørsukker
250 g kogt dulce de leche
3,5 dl sødmælk
2,5 dl piskefløde
2,5 tsk RAW liquorice powder fra Johan Bülow
15 g spsk salty liquorice sirup fra Johan Bülow

Hindbærcoulis

130 g frosne eller friske hindbær
65 g sukker
1 spsk vand

FREMGANGSMÅDE

Lakridsis

Pisk æggeblommer og rørsukker til en lys og luftig æggesnaps. Rør karamellen godt igennem for at undgå at den klumper i ismassen. Hæld karamellen i en gryde sammen med sødmælk, fløde, lakridspulver og lakridssirup. Varm blandingen op til lige under kogepunktet mens du rører godt i det, så karamellen smelter sammen med mælk og fløde. Tag gryden af varmen.

Hæld nu Den varme blanding i en tynd stråle over æggesnapsen mens du rører godt i det for at undgå klumper. Tilsæt hele den varme blanding under omrøring og hæld ismassen tilbage i gryden og varm det igennem ved medium varme mens du rører i det hele tiden. Varm ismassen op til 83 grader og tag straks gryden af varmen. Hæld med det samme ismassen gennem en sigte og over i en ren skål – lad endelig ikke ismassen stå i gryden, da den så vil klumpe i bunden.

Læg et stykke husholdningsfilm tæt ned mod overfladen på ismassen og køl ismassen helt ned til køleskabstemperatur – gerne natten over.

Lav din hindbærcoulis klar sammen med ismassen.

Hindbærcoulis

Bring hindbær, sukker og vand i kog i en gryde – skru ned for varmen og lad det småkoge under omrøring i ca 5 minutter. Hæld din hindbærcoulis i en skål og lad det køle ned til køleskabstemperatur.

Nedfrysning og samling

Kør din afkølede ismasse på en ismaskine til det har softice-konsistens. For en aflang form med bagepapir eller brug en ren plasticbøtte – hæld halvdelen af isen i formen og fordel halvdelen af hindbærcoulisen tilfældigt på isen. Hæld nu resten af isen i formen og fordel den sidste hindbærcoulis på toppen. Brug evt en pind til at trække et mønter igennem hindbærcoulisen. Drys med lidt RAW liquorice powder. Stil formen i fryseren inden isen når at smelte for meget, og lad isen fryse færdig i minimum 6 timer.

Tag isen ud ca 5 minutter før den skal spises, for at den er lettere at scoope.


 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Comment *