Hasselnøddemazarin med kaffeganache


Vi har fået os en ny favorit-mazarin herhjemme – nemlig denne lækre hasselnøddemazarin med kaffeganache. Den har den skønneste smag af ristede hasselnødder, chokolade og kaffe – og så er den virkelig lækker saftig. Både på anden og tredjedagen, hvis den da holder så længe.

Det skal ikke være nogen hemmelighed at jeg er fan af mazarinkage – lidt ligesom brownie er mazarinkage en virkelig lækker basiskage, hvor man kan lege med fyld og smage i en uendelighed. Og så er der en kage der holder sig saftig længe, hvilket er noget jeg sætter pris på. Lidt ligesom en brownie er denne hasselnøddemazarin i den tunge ende, men det skal ikke afholde mig fra at spise rigeligt af kagen her.

Hvis du også elsker kombinationen af kage, chokolade og kaffe, så vil jeg næsten garantere at kagen her er et hit!

Rigtig dejlig mandag til jer alle – søde kram, Pilen <3

Jeg har masser af lækre mazarinkager på bloggen – blandt favoritterne er citronmazarin med saltkaramelganache, pistaciemazarinen og min klassiske mazarinkage med solbær og chokolade.


INGREDIENSER (6-8 pers)

Hasselnøddemazarin

100 g marcipan
50 g brun farin
50 g rørsukker
100 g blødt smør
2 æg, stuetempererede
50 g hasselnøddemel (ristede og afskallede hasselnødder blendet til fint mel)
10 g hvedemel
1 nip flagesalt

Kaffeganache

125 g mælkechokolade (jeg bruger en på 49 % fra Summerbird)
50 g piskefløde
20 g kraftig kaffe (gerne espresso)
10 g glukosesirup
et nip salt

FREMGANGSMÅDE

Hasselnøddemazarin

Pisk marcipan, brun farin, rørsukker og blødt smør til en cremet og ensartet blanding. Tilsæt æggene, et af gangen, og pisk dejen godt igennem – når begge æg er tilsat piskes dejen til den bliver tyk, lys og luftig.

Vend hasselnøddemel, hvedemel og flagesalt i dejen, og hæld dejen i en 18 cm springform med bagepapir i bunden. Bag kagen ved 180 grader traditionel ovn i ca 25 min. Tjek med en pind at kagen er gennembagt i midten. Lad kagen køle helt af i køleskabet.

Kaffeganache

Hak chokoladen groft og smelt chokoladen over vandbad. Hæld fløde og glukosesirup i en gryde og gør din kaffe klar. Varm fløde og glukosesirup op til lige under kogepunktet. Tag gryden af varmen og tilsæt den varme kaffe. Hæld nu kaffefløden over den smeltede chokolade i en tynd stråle mens du rører hurtigt fra midten af skålen med en dejskraber. Rør grundigt indtil alt væsken er tilsat og blandingen har samlet sig til en blank ganache.

Dæk overfladen på ganachen med husholdningsfilm og stil ganachen på køl i 45 min-1 time. Rør i ganachen hvert kvarter, så den ikke bliver klumpet. Efter 45 min-1 time skulle ganachen gerne være smørbar – hold øje undervejs så ganachen ikke sætter sig for meget. Smør ganachen på toppen af den afkølede hasselnøddemazarin og lav fine effekter med bagsiden af en ske. Server straks eller stil på køl indtil servering.

Pynt kagen med hasselnødder vendt i guldstøv og chokoladekugler.


 

2 Comments on Hasselnøddemazarin med kaffeganache

 1. Gitte
  06/07/2018 at 11:40 (12 måneder ago)

  Hvor ser det lækkert ud 🙂 Den må afprøves

  Svar
  • Pilen
   11/07/2018 at 08:52 (12 måneder ago)

   tusind tak Gitte – håber kagen vækker glæde <3

   Svar

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Comment *