Bananbrød med peanutbutter og chokolade


bananbrød

Bananbrød eller banankage – om det er det ene eller det andet, så smager det jo fortrinligt. Og hvis man nu kalder det for et brød i stedet for kage, så giver det måske en god undskyldning for at spise et ekstra stykke. Det bilder jeg i hvert fald mig selv ind.

Dette bananbrød med peanutbutter og chokolade smager virkelig skønt – det har en dejlig sødme, en diskret smag af peanutbutter og et lækkert modspil i form af den mørke chokolade. Virkelig en god kombination, som gør at det kan være lidt svært at stoppe når først man er gået igang.

Hvis du ligesom jeg er fan af rugbrødsmadder eller ristet surdejsbrød med peanutbutter, banan og chokolade – så kommer den her i kageform. Og det er altså noget der hitter. Selv Jonas der ikke er den størst fan af peanutbutter var vild med kagen – og fortærede 3-4 stykker på under 1 time. Det tænker jeg må være et godt tegn.

Rigtig dejlig mandag til jer alle – søde kram, Pilen <3

bananbrød med peanutbutter


INGREDIENSER (10 pers)

125 g blødt mør
150 g rørsukker
2 æg, stuetempererede
100 g crunchy peanutbutter
1 spsk græsk yoghurt (alternativt skyr eller A38)
150 g hvedemel
1/2 tsk natron
3 små modne bananer (eller 2 store)
1/4 tsk flagesalt
75 g mørk chokolade

FREMGANGSMÅDE

Pisk smør og sukker til en cremet konsistens. Tilsæt æggene, et ad gangen, mens du pisker grundigt – pisk indtil du får en lys og luftig konsistent. Tilsæt peanutbutter og pisk dejen godt igennem.

Mos bananerne og rør dem i dejen. Sigt hvedemel og natron og vend det i dejen sammen med flagesalt. Hak chokoladen groft og vend det i dejen.

Hæld dejen i en aflang rugbrødsform foret med bagepapir og bag kagen ved 180 grader traditionel ovn i ca 45 min – tjek med en pind at kagen er gennembagt.

Lad kagen køle lidt af inden den nydes – kagen er virkelig god mens den stadig er lun, men smager også skønt efter en tur i køleskabet.

bananbrød


 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Comment *