Issandwich med marcipan og chokoladecookies


issandwich

Endnu en variant af de lækre issandwich er nu klar til jer – denne gang med mørke og bløde chokoladecookies og en vaniljeprikket is med marcipan. Klassisk i smagen og virkelig lækker!

Issandwich er jo ret så genialt fordi man får både kage og is i samme omgang, hvilket jo er virkelig lækkert. Og så kan det kombineres i en uendelighed. Jeg har både lavet friske varianter med syrlige bær og søde cookies, og chokoaldetunge varianter med karamel og chokolade – eller som her med marcipan og chokolade. Marcipan og chokolade er en klassisk kombination jeg bare aldrig bliver træt af – og hvis i har det på samme måde, så er jeg ret sikker på at i også vil være fan af disse issandwich med marcipan og chokoladecookies.

Rigtig dejlig lørdag til jer alle – søde kram, Pilen <3

is sandwich


INGREDIENSER (6 stk)

Marcipan is

4 æggeblommer
130 g sukker
1 vaniljestang
3,5 dl sødmælk
2,5 dl piskefløde
125 g marcipan, køleskabstemperatur

Chokoladecookies

150 g mørk chokolade
100 g blødt smør
100 g brun farin
50 g sukker
1 æg
15 g kakaopulver
1/2 tsk bagepulver
110 g hvedemel
1/2 tsk flagesalt

FREMGANGSMÅDE

Vaniljeis

Flæk vaniljestangen og skrab kornene ud. Mas kornene sammen med lidt sukker og hæld sukker, vaniljesukker og æggeblommer i en skål. Pisk ingredienser godt sammen til det bliver lyst og luftigt.

Hæld mælk og fløde i en gryde og varm det op til lige under kogepunktet. Hæld flødeblandingen over æggesnapsen i en tynd stråle mens du røre godt i blandingen, så blandingen ikke klumper. Når alt fløden er tilsat hældes hele blandingen tilbage i gryden og varmes op ved medium varme. Rør hele tiden i gryden, og varm ismassen op til 83 grader. Tag straks gryden af varmen og hæld ismassen i en skål. Køl ismassen ned ved at stille skålen i et vandbad med is og derefter i køleskabet. Når ismassen har køleskabstemperatur er den klar til at blive kørt på ismaskine.

Kør ismassen til softice konsistens på ismaskinen. Skær den kolde marcipan ud i mindre tern på ca 0,5*0,5 cm og bland dem hurtigt i vaniljeisen. Hæld vaniljeisen i et fad med bagepapir, så højden bliver ca 2,5 cm på isen – mit fad var 18*22 cm. Sæt straks isen i fryseren, så den bliver helt gennemfrossen.

Chokoladecookies

Hak chokoladen groft – stil 50 g til side og smelt 100 g over vandbad.

Pisk smør, brun farin og sukker godt igennem til en ensartet og cremet blanding. Tilsæt ægget og pisk dejen til den bliver tyk, lys og luftig – det tager 4-5 minutter. Tilsæt den smeltede chokolade og pisk dejen ensartet. Sigt hvedemel, bagepulver og kakaopulver og pisk dejen godt igennem. Rør den hakkede chokolade og flagesalt i cookiedejen, og stil cookiedejen på køl i minimum 1 time.

Vej cookiedejen af i klumper af 30 g. Tril cookiedejen til runde kugler og placer 9 styk på en bageplade med bagepapir. Tryk dem lidt flade og bag dem ved 180 grader traditionel ovn i ca 10 min. Bag en plade af gangen og lad dine cookies køle helt af.

Samling

Tag din marcipanis ud af fryseren og stik 6 cirkler ud af 6,5 cm. Placer isen mellem to cookies og spis med det samme eller læg dem tilbage i fryseren. Dine cookies bliver en smule hårdere når de også har været på frost, men begge dele smager skønt.

marcipan is


 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Comment *