Issandwich med hindbær og karamelliseret hvid chokolade

Issandwich med marcipan og chokoladecookies


issandwich

Endnu en variant af de lækre issandwich er nu klar til jer – denne gang med mørke og bløde chokoladecookies og en vaniljeprikket is med marcipan. Klassisk i smagen og virkelig lækker!

Issandwich er jo ret så genialt fordi man får både kage og is i samme omgang, hvilket jo er virkelig lækkert. Og så kan det kombineres i en uendelighed. Jeg har både lavet friske varianter med syrlige bær og søde cookies, og chokoaldetunge varianter med karamel og chokolade – eller som her med marcipan og chokolade. Marcipan og chokolade er en klassisk kombination jeg bare aldrig bliver træt af – og hvis i har det på samme måde, så er jeg ret sikker på at i også vil være fan af disse issandwich med marcipan og chokoladecookies.

Rigtig dejlig lørdag til jer alle – søde kram, Pilen <3

is sandwich


INGREDIENSER (6 stk)

Marcipan is

4 æggeblommer
130 g sukker
1 vaniljestang
3,5 dl sødmælk
2,5 dl piskefløde
125 g marcipan, køleskabstemperatur

Chokoladecookies

150 g mørk chokolade
100 g blødt smør
100 g brun farin
50 g sukker
1 æg
15 g kakaopulver
1/2 tsk bagepulver
110 g hvedemel
1/2 tsk flagesalt

FREMGANGSMÅDE

Vaniljeis

Flæk vaniljestangen og skrab kornene ud. Mas kornene sammen med lidt sukker og hæld sukker, vaniljesukker og æggeblommer i en skål. Pisk ingredienser godt sammen til det bliver lyst og luftigt.

Hæld mælk og fløde i en gryde og varm det op til lige under kogepunktet. Hæld flødeblandingen over æggesnapsen i en tynd stråle mens du røre godt i blandingen, så blandingen ikke klumper. Når alt fløden er tilsat hældes hele blandingen tilbage i gryden og varmes op ved medium varme. Rør hele tiden i gryden, og varm ismassen op til 83 grader. Tag straks gryden af varmen og hæld ismassen i en skål. Køl ismassen ned ved at stille skålen i et vandbad med is og derefter i køleskabet. Når ismassen har køleskabstemperatur er den klar til at blive kørt på ismaskine.

Kør ismassen til softice konsistens på ismaskinen. Skær den kolde marcipan ud i mindre tern på ca 0,5*0,5 cm og bland dem hurtigt i vaniljeisen. Hæld vaniljeisen i et fad med bagepapir, så højden bliver ca 2,5 cm på isen – mit fad var 18*22 cm. Sæt straks isen i fryseren, så den bliver helt gennemfrossen.

Chokoladecookies

Hak chokoladen groft – stil 50 g til side og smelt 100 g over vandbad.

Pisk smør, brun farin og sukker godt igennem til en ensartet og cremet blanding. Tilsæt ægget og pisk dejen til den bliver tyk, lys og luftig – det tager 4-5 minutter. Tilsæt den smeltede chokolade og pisk dejen ensartet. Sigt hvedemel, bagepulver og kakaopulver og pisk dejen godt igennem. Rør den hakkede chokolade og flagesalt i cookiedejen, og stil cookiedejen på køl i minimum 1 time.

Vej cookiedejen af i klumper af 30 g. Tril cookiedejen til runde kugler og placer 9 styk på en bageplade med bagepapir. Tryk dem lidt flade og bag dem ved 180 grader traditionel ovn i ca 10 min. Bag en plade af gangen og lad dine cookies køle helt af.

Samling

Tag din marcipanis ud af fryseren og stik 6 cirkler ud af 6,5 cm. Placer isen mellem to cookies og spis med det samme eller læg dem tilbage i fryseren. Dine cookies bliver en smule hårdere når de også har været på frost, men begge dele smager skønt.

marcipan is


 

   

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Issandwich med hindbær og karamelliseret hvid chokolade