Issandwich med hindbær og karamelliseret hvid chokolade


issandwich med hindbær

Lige for tiden bliver der produceret issandwich i lange baner herhjemme – både fordi jeg bare elsker hjemmelavet is. Men også fordi kombinationen af sprøde og bløde cookies med en lækker cremet is bare er en helt fantastisk måde at spise is på.

Derudover er det lidt typisk mig at lave én ting, hvorefter jeg skal lave den samme ting i mange forskellige kombinationer og smagsvarianter. Indtil videre er det blevet til tre forskellige slags issandwich herhjemme – så i kan godt forberede jer på en kavalkade af opskrifter med issandwich.

Den første jeg vil dele med jer består af tynde og sprøde cookies med karamelliseret hvid chokolade og ristede mandler lagt sammen om en cremet og vaniljeprikket hindbæris. En virkelig skøn kombination af sprødt, cremet, sødt og syrligt. Helt fantastisk at have liggende i fryseren på de varme dage især.

Jeg håber at i vil kaste jer ud i disse lækre issandwich på trods af at de tager lidt tid. Men jeg lover at det er umagen værd.

Rigtig dejlig lørdag til jer alle – søde kram, Pilen <3

issandwich med hindbær


Tip! Der bliver både overskydende cookies og overskydende is – nyd isresterne med cookies brækket i grove stykker på toppen. Det smager skønt og er en lækker måde at nyde resterne på.

INGREDIENSER (6 stk)

Hindbæris

300 g friske eller frosne hindbær
6 spsk citronsaft
75 g sukker
1 vaniljestang

4 æggeblommer
100 g sukker
3,5 dl sødmælk
2,5 dl piskefløde

Cookies med karamelliseret hvid chokolade

175 g karamelliseret hvid chokolade (fx Amber fra Summerbird)
100 g blødt smør
150 g rørsukker
1 æg, stuetempereret
120 g hvedemel
1/2 tsk bagepulver
1/2 tsk flagesalt
50 g ristede mandler, grofthakket

FREMGANGSMÅDE

Hindbæris

Flæk vaniljestangen og skrab kornene ud. Mas kornene med lidt sukker. Hæld hindbær, citronsaft, vaniljekorn, vaniljestang og de 75 g sukker i en gryde. Giv blandingen et opkog og lad det småsimre i 5 minutter ved svag varme. Tag gryden af varmen og hæld hindbærmosen i en sigte. Pres saften igennem sigten, så kernerne sorteres fra. Stil hindbærpuréen til side.

Pisk æggeblommer og de 100 g sukker til en lys og luftig blanding. Hæld sødmælk og fløde i en gryde og varm det op til lige under kogepunktet. Hæld mælkeblandingen i en tynd stråle over æggesnapsen mens du pisker i blandingen, så det ikke klumper. Når alt mælken er tilsat hældes blandingen tilbage i gryden.

Varm iscremen op ved medium varme under omrøring – sørg hele tiden for at røre i iscremen mens den bliver varmet stille og roligt igennem. Varm iscremen op til 83 grader og tag straks gryden af varmen når du når denne temperatur. Hæld iscremen i en skål og bland hindbærpuréen i.

Køl iscremen ned ved at sætte skålen med iscremen i et isbad og derefter i køleskabet.

Når iscremen er køleskabskold (dette tager typisk 4-5 timer alt efter hvor effektivt dit isbad har været), hældes den på en ismaskine og køres færdig til softice konsistens.

For en kvadratisk eller rektangulær form (jeg brugte en form på 18*22 cm) med bagepapir og hæld imassen deri – ismassen skal have en højde på ca 2,5 cm. Glat overfladen og stil isen i fryseren i 2-3 timer til den er helt gennemfrossen.

Cookies

Hak den karamelliserede hvide chokolade groft og smelt 100 g over vandbad.

Pisk smør og rørsukker til en cremet blanding. Tilsæt ægget og pisk dejen godt igennem til den er lyd og luftig – 2-3 minutter. Tilsæt den smeltede chokolade og rør det godt ud i dejen. Sigt hvedemel og bagepulver og rør det i dejen. Tilsæt til sidst den resterende hakkede chokolade, mandler og flagesalt og rør dejen igennem med en ske. Stil dejen på køl i minimum 1 time.

Vej 25 g cookiedej af per cookie, og tril cookiedejen til runde kugler. Placer 9 cookiekugler på en bageplade med bagepapir, og giv dem et meget let tryk på toppen – pas på ikke at trykke dem for flade, da dejen flyder ud. Bag dine cookies ved 175 grader traditionel ovn i ca 10 min.

Der bliver til ca 2 plader med cookies af dejen – bag en plade af gangen. Saml dine cookies i 6 par af nogenlunde samme størrelse og gem resten til at nyde sammen med den overskydende is.

Samling

Tag den gennemfrosne id ud af fryseren og stik 6 cirkler ud med en rund udstikker på 6,5 cm. Placer isen mellem to cookies og tryk dem let sammen uden at brække dine cookies. Placer dine issandwich i fryseren indtil de skal nydes.


 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Comment *