Mini islagkager med jordbærparfait, marcipan og chokolade


mini islagkage

Butikkerne vrimler med danske jordbær, og det er om at bruge dem i så meget som muligt i løbet af den korte sæson. Disse mini islagkager med jordbærparfait, marcipan og chokolade er et virkelig godt bud på hvordan de søde danske jordbær kan bruges på en enkel og smagfuld måde.

Mini islagkagerne består af en simpel mazarinbund med chokolade, lagt sammen med en skøn og smagfuld jordbærparfait – så bliver det ikke mere simpelt. Og her kan man sagtens være med selvom man ikke har en ismaskine.

Server kagerne med friske jordbær på toppen for at fremhæve jordbærsmagen og nyd dem gerne mens de danske jordbær stadig er sæson – for de smager nu engang bedst.

Rigtig dejlig weekend til jer alle – søde sommerkram, Pilen <3

mini islagkage


Tip! Jeg bager og støber kagerne i disse silikoneforme fra Silikomart – du kan dog også bruge 8 kageringe af samme størrelse (6 cm diameter, 3,5 cm høj).

INGREDIENSER (8 stk)

Mazarinbunde

100 g marcipan
100 g sukker
90 g blødt smør
2 æg, stuetempererede
30 g hvedemel
30 g mørk chokolade, grofthakket

Jordbærparfait

300 g friske jordbær (vægt efter de er renset og pillet)
50 g flormelis
saft af 1/2 citron (ca 2 spsk)
50 g sukker
1/2 vaniljestang
3 æggeblommer
2,5 dl piskefløde

ca 16 friske jordbær til pynt

FREMGANGSMÅDE

Mazarinbunde

Ælt marcipan og sukker godt sammen. Tilæt smør og pisk sammen med marcipan og sikker til en ensartet konsistens. Tilsæt æggene, et ad gangen, mens du pisker – pisk dejen godt igennem til en lys, luftig og cremet blanding. Sigt hvedemel og vend det i dejen sammen med hakket chokolade.

Fordel dejen i 8 cylinder silikoneforme (ca 6 cm i diameter) og bag dem i ca 20 min ved 180 grader traditionel ovn. Lad kagerne køle helt af i køleskabet og befri dem fra silikoneformene. Gør silikoneformen ren, så den er klar til samling af kagerne.

Jordbærparfait

Rens jordbærrene og blend dem sammen med flormelis og citronsaft til en puré. Sigt puréen fri for kerner.

Flæk vaniljestangen og skrab vaniljekornene ud. Mas vaniljekornene sammen med lidt af sukkeret. Pisk sukker og æggeblommer lyst og luftigt. Pisk fløden til let flødeskum i en anden skål.

Vend jordbærpuréen i æggesnapsen og rør det godt sammen. Vend herefter flødeskummet i æggebasen med jordbær til en ensartet og luftig blanding.

Samling

Flæk de små mazarinkager på midten med en skarp kniv. Placer bundene i silikoneformen. Fyld herefter jordbærparfait i formen næsten op til toppen (lad der være 1 cm tilbage), og top med den øverste del af mazarinkagerne. Stil straks silikoneformen i fryseren, og lad kagerne fryse i minimum 6 timer.

Befri kagerne fra silikoneformen 15 min før servering. Anret med friske jordbær skåret i kvarte og halve.

jordbærparfait


 

1Pingbacks & Trackbacks on Mini islagkager med jordbærparfait, marcipan og chokolade

  1. […] med lime og hasselnødderIslagkage med mynte og browniebundBanan islagkage med chokolade og karamelMini islagkager med marcipan og jordbærparfaitCitronfromage […]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Comment *