Frangipane tærte med lakrids, amber ganache og bagte rabarber

Granola med peanutbutter, nødder og chokolade


granola med peanutbutter

Sprød granola med peanutbutter, nødder og chokolade – perfekt ovenpå en omgang græsk yoghurt med frisk frugt eller en lækker kompot. Hverdagsluksus eller weekendkræs – herhjemme bliver det nydt i begge anledninger.

Denne granola har en diskret smag af peanutbutter, og så er den perfekt sød og salt efter min mening – ikke helt sød nok hvis du spørger Jonas, men jeg er overbevist om at den er til den søde side for mange andre. Og helt perfekt hvis du spørger mig. Nødderne tog jeg bare lidt på slum, så derfor har jeg ikke den helt præcise mængde – men tag en håndfuld af hver og så er vi vidst ret tæt på mængden i den portion jeg lavede.

Hvis der skal lidt ekstra forkælelse på din morgenmad, så er granolaen her et godt bud <3

Rigtig dejlig fredag til jer alle – søde kram, Pilen <3


INGREDIENSER (1 glas)

150 g grovhvalsede havregryn
50 g finhvalsede havregryn
1/2 tsk flagesalt
60 g peanutbutter (du kan både bruge crunchy eller smooth)
75 g akaciehonning
50 g mørk chokolade
1 håndfuld ristede hasselnødder
1 håndfuld mandler

FREMGANGSMÅDE

Hæld havregryn og salt i en skål og bland det sammen. Smelt peanutbutter og akaciehonning i en gryde og rør det sammen til en ensartet blanding – lad det køle let af.

Hæld peanutbutter og honning ned til havregrynene og ælt det hele godt sammen med hænderne, så alle gryn er vædet med peanutbutter blandingen. Fordel havregrynene på en bageplade med bagepapir og spred det godt ud. Bag granolaen ved 180 grader traditionel ovn i 10-15 min. Rør i det hver 5 min, og tag granolaen ud af ovnen når den er fin gylden. Lad granolaen køle helt af.

Tag en håndfuld hasselnødder og en håndfuld mandler, og hak nødderne groft. Hak ligeledes chokoladen groft og bland det med den afkølede granola. Hæld den færdige blanding på glas og sørg for at glasset lukker tæt, så granolaen holder sig sprød.

peanutbutter granola


 

   

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Frangipane tærte med lakrids, amber ganache og bagte rabarber