Kerneboller med ølandshvedemel


kerneboller

Hvis der er noget jeg aldrig bliver træt af at spise til morgenmad, så er det hjemmebagt brød med smør og ost – og selvfølgelig en croissant til dessert. Jeg elsker et eksperimentere med morgenbollerne, og ofte bliver de lavet lidt på slum alt efter hvad jeg har i køkkenskabet – disse boller blev dog så gode at jeg blev nødt til at bage en portion mere, så jeg kunne dele opskriften med jer.

Disse kerneboller er fyldt med knækkede hvedekerner som både giver en dejlig smag men også lidt mere bid og fylde til den traditionelle surdejsbolle. De smager virkelig skønt når de er helt friskbagte med masser af smør og en god ost – eller med lidt finthakket chokolade der smelter ud på den nybagte bolle. Mums!

Hvis i vil gå all in og lave det helt lækre morgenbord, så kan du jo gå ind og se hvordan man laver croissanter her. Så er lykken altså gjort med friskbagte boller, croissanter og en god kop kaffe.

kerneboller


Tip! Hvis bollerne ikke skal spises i løbet af 2 dage, så foreslår jeg at du fryser dem ned. Når de er tøet op skal de blot have 4-5 min i en 200 grader varm ovn, så skorpen bliver sprød igen.

INGREDIENSER (12-14 stk)

150 g knækkede hvedekerner + 200 g kogende vand
450 g lunken vand
125 g aktiv surdej
5 g gær
100 g groft ølandshvedemel
450 g hvedemel
14 g salt

FREMGANGSMÅDE

bland 400 g vand med ølandshvedemel og hvedemel, så alt melet er vædet. Lad det stå 1 time tildækket. Bland 150 g knækkede hvedekerner med 200 g kogende vand og lad det stå og trække og køle af 1 time.

Bland de resterende 50 g vand med gær og hæld gærblanding og surdej ned til melet. Tilsæt de udblødte knækkede hvedekerner, og ælt dejen ved medium hastighed i ca 5 min. Tilsæt salt og ælt dejen igennem i ca 1 minut.

Smør en stor skål med lidt smagsneutral olie og kom dejen i skålen. Fold dejen fire gange på alle fire led – dette gentages 3 gange i løbet af de næste 3 timer. Når dejen har stået 3 timer ved stuetemperatur og den er blevet foldet i alt 4 gange lægges et låg på skålen og den stilles på køl natten over i 12-14 timer.

Tænd ovnen på 250 grader traditionel ovn og lad en bageplade være i ovnen, så den bliver godt varm.

Hæld dejen ud på en meldrysset bordplade og skær 12-14 (alt efter hvor store du foretrækker dem) boller ud med en spatel. Fordel bollerne på to stykker bagepapir.

Skub bagepapiret over på den varme bageplade og bag en plade boller af gangen i ca 18 min.

kerneboller


 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Comment *