Rabarberkage med marcipan og kokos


rabarberkage

Rabarberkage med kokos og marcipan – en virkelig skøn kombination der er utrolig simpel, men en fest for smagsløgene. Og tilmed er denne rabarberkage virkelig let at lave, da den er lavet som en klassisk mazarinkage tilsat kokos og rabarber.

Jeg ved ikke med jer, men jeg kan slet ikke styre det når jeg går i supermarkedet for tiden, nu hvor det begynder at bugne med rabarber, nye gulerødder og asparges – jeg tror det skyldes at vinteren virkelig har været lang i år, og derfor hungrer jeg ekstra meget efter sommer og lækre danske sommerfrugter og grøntsager. Især rabarber er en af favoritterne, da de bidrager med en dejlig syre til bagværk. Jeg synes især de hitter i selskab med masser af vanilje, marcipan og eventuelt lidt karamelliseret hvid chokolade som i denne her rabarbertærte.

Har du endnu ikke smagt en rabarberkage med kokos, så er du altså gået glip af noget – for i selskab med marcipan er det altså virkelig et hit. Så jeg håber at du vil kaste dig ud i kagen, hvis du også hungrer efter noget lækkert bagværk med de syrlige rabarberstængler. Et perfekt projekt til en forlænget weekend som denne.

Rigtig dejlig store bededag til jer alle og søde kram, Pilen <3

rabarberkage med marcipan rabarberkage med marcipan


INGREDIENSER (8 pers)

150 g rørsukker
150 g marcipan
150 g blødt smør
3 æg
50 g hvedemel
50 g kokosmel
180 g rabarber + 2 spsk sukker + 1 vaniljestang

FREMGANGSMÅDE

Sørg først for at både æg og smør har stuetemperatur inden du går igang – tag gerne ingredienserne ud af køleskabet 1 time inden du begynder på kagen.

Ælt rørsukker og marcipan sammen. Tilsæt det bløde smør og pisk til en lys og cremet blanding. Tilsæt æggene, et af gangen, mens du pisker – pisk dejen godt igennem til den bliver lys og luftig. Vend hvedemel og kokosmel i dejen og hæld dejen i en 22 cm springform med bagepapir i bunden.

Rens rabarberne og skær dem i skrå stykker af ca 2 cm, så du har i alt 180 gram rabarber. Flæk vaniljestangen og mas den med sukkeret og vend rabarberne i vaniljesukkeret. Fordel rabarberne på toppen af kagen uden at trykke dem ned i dejen.

Bag kagen ved 180 grader i 40-45 min – tjek med en pind at kagen er gennembagt helt ind til midten.

Lad kagen køle let af – den kan både nydes ved stuetemperatur eller køleskabskold – gerne med en god 38 % creme fraiche til.

rabarberkage med kokos


 

2 Comments on Rabarberkage med marcipan og kokos

 1. Anette
  12/05/2018 at 08:36 (1 år ago)

  Tak for en lækker opskrift! Bare lige et hurtigt spørgsmål – kan frosne rabarber anvendes? 🙂

  Svar
  • Pilen
   13/05/2018 at 13:48 (1 år ago)

   Kære Anette. Det tænker jeg godt du kan – men bagetiden skal muligvis forlænges da de frosne rabarber gør at dejen tager længere tid om at blive gennembagt.

   Rigtig god bagelyst – søde hilsner, Camilla <3

   Svar

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Comment *