Flutes med surdej


flutes

Sprøde og luftige flutes med surdej – perfekte til en lækker sandwich, til tapasbordet eller som tilbehør til grillmaden. Disse flutes er bagt med surdej og durummel hvilket giver et både smagfuldt flute og et flute med en virkelig lækker krumme. Vi har spist dem både som tilbehør med masser af smør eller brugt dem til en lækker sandwich, og begge dele kan varmt anbefales.

Jeg bager ofte boller herhjemme til morgenmad, men som tilbehør til aftensmaden foretrækker jeg et sprødt flute med masser af skorpe og en god krumme. Hvilket er lige hvad denne opskrift byder på. Lav gerne dobbeltportion, da de sagtens kan fryses og varmes igen efter optøning – det bliver de slet ikke dårligere af!

Rigtig god bagelyst – og søde kram, Pilen <3

flutes med surdej


INGREDIENSER (3 stk)

3 g gær
125 g aktiv surdej
50 g grahamsmel
100 g durummel
450 g hvedemel
450 g lunken vand
12 g salt

FREMGANGSMÅDE

Rør grahamsmel, durummel, hvedemel og 400 g vand sammen så alt melet er vædet. Dæk skålen med et låg og lad blandingen stå 1 time.

Rør gær ud i de resterende 50 g vand og hæld det i dejen sammen med surdej. Saml dejen på røremaskinen ved at ælte i 3-5 min ved medium hastighed. Tilsæt salt og ælt dejen hurtigt igennem.

Hæld dejen i en skål/bøtte smurt med olie og lad den stå ved stuetemperatur i 4 timer. Lav undervejs 4 foldninger, hvor dejen foldes på alle 4 led på midten – lav foldningerne i løbet af de første 2 timer. Efter i alt 4 timer ved stuetemperatur kommes et låg på bøtten og dejen stilles i køleskabet i 12-14 timer.

Drys en bordplade med mel. Tag dejen ud af køleskabet og del dejen i 3 lige store stykker. Form flutes ved at forme dejen til et aflangs stykke – fold første enderne ind og spænd herefter dejen sammen ved at rulle den stramt på langs. Form enderne lidt tyndere end midten. Drys et viskestykke godt godt med mel og rul dine flutes i mel. Løft forsigtigt dine flutes over på viskestykket med samlingen opad, og fold viskestykket op mellem dine flutes, så de holder formen. Lad dem efterhæve ved stuetemperatur i 1,5 time.

Varm ovnen op til 250 grader traditionel ovn og stil en bageplade i ovnen, så den bliver godt varm. Løft forsigtigt dine flutes over på et stykke bagepapir med samlingen nedad (jeg kunne have to flutes på en plade) og lav tre skrå snit på oversiden af hvert flute. Skub bagepapir med flutes over på den varme plade, og bag en plade af gangen ved 250 grader i ca 18 min – spray lidt vand ind i ovnen når du kommer dine flutes ind for at skabe damp.

Lad dine flutes køle let af inden de skæres over.

surdejsflutes


 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Comment *