Rabarbertærte med frangipane og karamelliseret hvid chokolade


 rabarbertærte

Rabarbertærte med frangipane og karamelliseret hvid chokolade – smagen og duften af sommer. Nøj, hvor har jeg glædet mig til at lave årets første rabarbertærte, hvilket dog skulle vise sig ikke at være så let. Det var nemlig noget nær umuligt at støve rabarber op i nogle forretninger. Heldigvis viste det sig at grønthandleren i mit gamle hood på Trøjborg blev min redning. Så der røg et kæmpe bundt med hjem, som endte i denne her virkelig skønne rabarbertærte.

Rabarbertærten består af en smørsprød mørdej, saftig frangipane masse med karamelliseret hvid chokolade og syrlige rabarber. Det er en rustik tærte der efter min mening nydes allerbedst lun med lidt creme fraiche eller vaniljeis til. Den er dog også virkelig god efter en nat i køleskabet hvis der skulle være rester.

Jeg håber at i vil kaste jer ud i denne rabarbertærte, for det er den allerbedste jeg indtil nu har bagt – kombination af de ristede mandler, den søde chokolade og de syrlige rabarber smager virkelig skønt!

Rigtig dejlig onsdag til jer alle og de sødeste kram, Pilen <3

frangipane tærte rabarber frangipane tærte


Tip 1. Jeg bruger hele ristede mandler som jeg blender til frangipanemassen fordi det giver en virkelig intens mandelsmag – det giver dog også det lidt mere mørke og rustikke look. Du kan alternativt også bruge mandelmel fra pose som gør tærten mere lys i både smag og udseende.

Tip 2. Du kan sagtens udskifte den karamelliserede hvide chokolade med almindelig hvid chokolade, hvis du ikke kan skaffe den karamelliserede udgave.

INGREDIENSER (6-8 pers)

Mørdej

60 g flormelis
150 g hvedemel
1 nip salt
80 g koldt smør
1 æggeblomme
1 spsk koldt vand

Fyld

100 g ristede mandler
100 g sukker
90 g blødt smør
1 æg, stuetempereret

75 g karamelliseret hvid chokolade, grofthakket
180 g rabarber, renset
2 spsk sukker + 1 vaniljestang

en lille håndfuld mandelflager til pynt

FREMGANGSMÅDE

Mørdej

Bland hvedemel, flormelis og salt i en stor skål. Tilsæt smør i små tern og smuldr det i melblandingen. Saml dejen hurtigt med æggeblommen og vand indtil dejen er ensartet – pas på ikke at ælte dejen for meget, den skal kun lige samles. Tryk dejen lidt flad, pak den ind i husholdningsfilm og læg den på køl i ca 1 time.

Efter 1 time tages mørdejen ud af køleskabet og den rulles tyndt ud på et meldrysset bord. Løft forsigtigt dejen over i tærteformen (24 cm) – evt ved forsigtigt at rulle dejen om en kagerulle. Tryk forsigtigt dejen ud i formen, og kør en kagerulle hen over kanterne for at få en skarp kant. Sæt tærten på køl yderligere 1/2 time. Prik bunden med en gaffel og forbag den i 10 min ved 200 grader traditionel ovn – indtil den er gylden og sprød. Skru ned for ovnen til 180 grader. Lad tærtebunden køle af inden fyldet kommes i.

Fyld

Rist mandlerne på en pande ved medium varme til de tager lidt farve (ca 5 min) og blend dem fint til mandelmel. Pisk smør og sukker til en ensartet blanding – tilsæt det ægget og pisk det godt sammen til det er lyst og luftigt. Vend mandelmel i dejen til en ensartet blanding. Rør den karamelliserede hvide chokolade i frangipane massen og hæld det i den forbagte tærtebund.

Rens rabarberne og skær dem i skrå stykker. Skrab kornene af vaniljestangen og mas dem sammen med sukkeret. Vend rabarberne i vaniljesukkeret og fordel rabarberne på toppen af kagen. Drys med mandelflager.

Bag tærten ved 180 grader traditionel ovn i 20-25 min til frangipane massen har sat sig. Lad tærten køle let af inden den nydes med kold creme fraiche eller en kugle vaniljeis.

frangipane tærte


 

1Pingbacks & Trackbacks on Rabarbertærte med frangipane og karamelliseret hvid chokolade

  1. […] Jeg ved ikke med jer, men jeg kan slet ikke styre det når jeg går i supermarkedet for tiden, nu hvor det begynder at bugne med rabarber, nye gulerødder og asparges – jeg tror det skyldes at vinteren virkelig har været lang i år, og derfor hungrer jeg ekstra meget efter sommer og lækre danske sommerfrugter og grøntsager. Især rabarber er en af favoritterne, da de bidrager med en dejlig syre til bagværk. Jeg synes især de hitter i selskab med masser af vanilje, marcipan og eventuelt lidt karamelliseret hvid chokolade som i denne her rabarbertærte. […]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Comment *