Bananmuffins med peanuts og peanutbutterganache


bananmuffins

Bananmuffins med peanuts og peanutbutterganache – altid en sikker vinder. Herhjemme bliver der ofte bagt banankage, da jeg af en eller anden grund altid ender med for mange brune bananer i køkkenet. Og så er der jo en god undskyldning for at bage lidt kage.

Banankage kan varieres i det uendelige med alverdens slags chokolade og nødder – men denne gang blev det med peanuts og peanutbutterganache. Jeg blev nemlig så peanutbutter-fristet og inspireret af seje Anne au chocolat’s peanutbutterganache, at jeg selv måtte hoppe i køkkenet og lave noget med peanutbutter. Jeg brugte dog en mælkechokolade til toppingen, og det smagte absolut lækkert til de svampede muffins med de salte peanuts.

Hvis du er blevet lækkersulten, så er der heldigvis ikke langt fra tanke til lækre bananmuffins med opskriften her. Så der er ingen undskyldning for ikke at hoppe i køkkenet <3

Søde kagekram, Pilen <3

peanutbutterganache

Tip 1. Top først kagerne med peanutbutterganache når de skal spises, da ganachen bliver hård hvis den kommer på køl. Når ganachen har fået en smørbar konsistens, kan du opbevare den tildækket ved stuetemperatur indtil den skal bruges.

Tip 2. Jeg har brugt disse silikoneforme fra Silikomart til at bage kagerne i – med silikoneforme hænger kagerne ikke fast og de får et fint udseende med cylinderformen.


INGREDIENSER (6 stk)

Bananmuffins

2 bananer
2 æg
140 g rørsukker
75 g hvedemel
1/2 tsk bagepulver
1 nip salt
75 g smør
40 g mørk chokolade
40 g salte peanuts

ca 20 min v 200 grader.

Peanutbutterganache

75 g mælkechokolade
75 g peanutbutter, smooth
10 g glukosesirup
1 nip salt

Pynt

finthakkede salte peanuts
chokoladeperler
rød skovsyre

FREMGANGSMÅDE

Bananmuffins

Smelt smørret ved svag varme og stil til side. Pisk rørsukker og æg til det er lydt og luftigt. Sigt hevdemel og bagepulver og vend det i æggemassen. Vend herefter forsigtigt smør i dejen.

Mos bananerne og vend dem i dejen sammen med et nip salt. Hak chokolade og peanuts groft og rør det i dejen. Fordel dejen i 6 store muffinsforme og bag dem i ca 20 min ved 200 grader traditionel ovn – tjek med en pind at kagerne er gennembagte. Lad dem køle af inden de pyntes.

Peanutbutterganache

Smelt chokolade og peanutbutter over vandbad og rør det sammen. Tilsæt glukosesirup og rør hurtigt så blandingen samler sig til en tyk ganache – smag til med et nip salt. Stil ganachen på køl og rør i den med 10 minutters mellemrum til den bliver smørbar i konsistensen – det tager ca 30 min.

Pynt

Top de afkølede bananmuffins med peanutbutterganache og pynt med peanuts, chokoladeperler og rød skovsyre. Server straks.

bananmuffins med peanuts


 

1 Comment on Bananmuffins med peanuts og peanutbutterganache

  1. Ghita
    14/04/2018 at 13:48 (5 år ago)

    Hej – lyder som en fantastisk kombi. God weekend.

    Svar

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Comment *