Æblekage med kanel og crumble

Cookiekage med tranebær og karamelchokolade


cookiekage

Kæmpe cookiekage med tranebær og karamelchokolade – den er lækker og chewy i midten med en sprød kant. Ligesom en cookie er bedst hvis du spørger mig. Og så gør det absolut ikke noget at lave noget så lækkert som en cookie i størrelse XL.

Tranebær og karamelchokoladen udgør et dejligt makkerpar i cookiekagen, og som jeg har skrevet i tips længere nede, så forestiller jeg mig også at lidt lakrids kunne gøre underværker som en ekstra smagsgiver. Cookiekagen er utrolig nem at lave og så smager den virkelig skønt. Et lækkert alternativ til de traditionelle cookies.

Jeg håber at i alle får en dejlig onsdag – søde kagekram, Pilen <3

kæmpe cookie

Tip 1. Du kan også sagtens bruge almindelig hvid chokolade som alternativ til den karamelliserede hvide chokolade.

Tip 2. 1/2 tsk rålakrids i dejen forestiller jeg mig også vil smage helt fantastisk hvis man er lakridsfan.

INGREDIENSER (22 cm springform)

110 g blødt smør
100 g rørsukker
50 g brun farin
1 æg
60 g finhvalsede havregryn
100 g hvedemel
1/2 tsk flagesalt)
1/2 tsk bagepulver
1/2 tsk natron
100 g hakket karamelliseret hvid chokolade (fx Amber fra Summerbird eller Dulcey fra Valrhona)
40 g tørrede tranebær

FREMGANGSMÅDE

Pisk smør og rørsukker til en cremet blanding. Tilsæt ægget og pisk det godt igennem til du får en lys og cremet blanding (det er vigtigt at det piskes godt sammen). Sigt hvedemel, bagepulver og natron og vend det i dejen sammen med havregryn. Rør karamelliseret hvid chokolade, tranebær og flagesalt i dejen og stil dejen på køl i minimum 1 time.

Tryk dejen ud i en 22 cm springform med bagepapir i bunden og bag cookiekagen ved 180 grader traditionel ovn i 18-20 min til den er gylden. Lad cookiekagen køle helt af – jeg foretrækker den efter den har været på køl og har sat sig helt, men den kan også sagtens nydes lun.

cookiekage


 

   

2 kommentarer

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Æblekage med kanel og crumble